Koncert u sklopu 12. Dana flaute u Umjetničkoj školi Poreč

Utorak, 26. 4. 2022. godine u 17,30 sati u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Povodom 12. Dana flaute Umjetnička škola Poreč organizira:


Koncert kvarteta u sastavu:

Samanta Stell (flauta),
Sandro Vešligaj (klavir),
Nenad Mirt (kontrabas) i
Sebastian Stell (bubnjevi)


u utorak, 26. 4. 2022. godine u 17,30 sati u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Narodni trg 1.

Na programu će biti djelo Claude Bollinga – Suita za flautu i jazz klavirski trio, stavci:

  • Baroque and Blue

  • Sentimentale

  • Irlandese.

ULAZ SLOBODAN.

Posebna zahvala Gradu Poreču-Parenzo i Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

SAMANTA STELL – flautistica I učiteljica Savjetnica u Umjetničkoj školi Poreč u Poreču u kojoj predaje flautu i komornu glazbu. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada među kojima valja istaći:

  • 2013. godine – Godišnju nagradu (HDGPP) Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga  za najboljeg glazbenog pedagoga
  • 2016. godine nagradu “Istriana” (područje Kultura)
  • 2021. godine – Oskar znanja.

Osim solistički, nastupa i u raznim sastavima (Puhački orkestar grada Pule, Evergrin kvartet, trio NaSaSa, trio SAN, Magic Flutes, duo Rapsodia, Musicitta’, MusiCity…).

2020. godine obilježila je 25. godišnjicu umjetničkog rada.

SANDRO VEŠLIGAJ (Pula, 1991) – na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava studij klavira pod mentorstvom prof.art. Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava i poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na MA Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike.

Studije umjetničkog usavršavanja iz područja komorne glazbe pohađao je u Bergamu na “Accademia Musicale Santa Cecilia” te u Bielli na “Accademia Perosi”.  Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima.

Koncertira kao solist i komorni glazbenik u zemlji i inozemstvu. Ističu se i njegovi solistički recitali u maloj dvorani Lisinski, HNK Split, INK, KC Beograd,…Trenutno obnaša funkciju voditelja pulskog ogranka HDGU-a. Zaposlen je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.

NENAD MIRT – je jazz kontrabasist, dugogodišnji član Puhačkog orkestra Grada Pule i Big Benda Pula te sastava D. Lorkovića. Bilježi brojne nastupe s Brunom Krajcarom (Porin za album Istrael).

Surađuje s ruskim jazz saksofonistom Olegom Kireyevom i talijanskim free jazz saksofonistom Beppe Aliprandijem. Svirao je s američkim jazz pjevačima – Sharon Clarke, Nicolas Byrde, Dennis Rowland (ex Count Basie Orch.), te instrumentalistima – Eddie Henderson (ex H. Hancock Bend), DennisLambert, Keith Javors, George Cables, Matija Dedić.

SEBASTIAN STELL – rođen u Puli 05.02.1984, u doticaju sa glazbom od 6. godine, počeo sa flautom i gitarom a od 14. godine svira bubnjeve. Sa 17 godina počinje svirati u lokalnim Punk, Metal, Rock te Alternativnim sastavima sa kojima je svirao na raznim festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji. Inspiraciju crpi iz raznih glazbenih žanrova (Klasika, Jazz, Rock, Etno, Metal itd.) te smatra da fleksibilnost i raznovrsnost može bit od velike koristi kako bi se glazbenik mogao što bolje izraziti.

Diplomirao je jazz bubanj na Jazz Odijelu Tršćanskog Konzervatorija (Conservatorio Di Musica Giuseppe Tartini Trieste). Član Puhačkog Orkestra grada Pule, Big Band-a Pula i raznih Jazz kombo sastava. Predaje bubnjeve u Trstu (Civica Orchestra di Fiati “Giuseppe Verdi“ – Citta di Trieste) i Puli (Studio Glazbene Kreativnosti Čarobna Frula).

Bubnjar je u metal Bandu Infernal Tenebra sa kojim je odsvirao japansku turneju te nekoliko evropskih a bendovi sa kojima su dijelili stage su metal velikani poput Testament, Behemoth, Gojira, Kreator, Exodus, Fear Factory, Devin Townsend, Suffocation, Six Feet Under i mnoštvo drugih. Osim turneja, odsvirao je i mnogo festivala diljem Europe.

Podijeli ovu objavu: