Prijamni ispiti i upisi

Glazbena škola

Upis u osnovnu glazbenu školu obavlja se na temelju položenoga prijamnog ispita, i to za djecu u pravilu u dobi od osam ili devet godina koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole.

Prijamni ispiti u pravilu se održavaju u lipnju svake godine u nekoliko termina. Na ispit djeca dolaze u pratnji roditelja i za njega nije potrebna priprema.

Svi zainteresirani mogu se upisati u osnovnu glazbenu školu nakon položenoga prijamnog ispita. Učenik će, uz glavni instrument, pohađati solfeggio, predmet na kojemu se uče note, pjevanje, ritam, diktati i glazbena teorija. Nastava instrumenta i solfeggia održava se dva puta tjedno po jedan sat. U trećem razredu uči se skupno muziciranje: orkestar, zbor, komorna glazba. Ono je obavezno do kraja osnovnoga glazbenog obrazovanja, odnosno do šestog razreda koliko traje osnovna glazbena škola.

mala glazbena
mala_prijamni_4

Instrumenti koji se mogu učiti

U Matičnoj školi u Poreču: klavir, gitara, harmonika, flauta, truba, violina i violončelo.

U Područnom odjelu Vrsar: klavir, gitara, harmonika, flauta, violina i truba.

Škola nudi mogućnost posudbe određenoga broja puhačkih i gudačkih instrumenata.

Na mrežnom mjestu Umjetničke škole Poreč, u rubrici Prezentacije, možete poslušati kako zvuče instrumenti koji se mogu učiti u našoj školi.

Suvremeni ples

Odjel suvremenog plesa nalazi se u Matičnoj školi u Poreču.

Upis u osnovnu školu suvremenog plesa obavlja se na temelju položenoga prijamnog ispita. Osnovnu školu suvremenog plesa u pravilu upisuju učenici nakon završenog 4. ili 5. razreda osnovne škole. Za prijamni ispit nije potrebno predznanje niti priprema.

Na prijamni ispit potrebno je donijeti udobnu odjeću za vježbanje; tajice i majicu.

Četverogodišnji program škole suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč slijedi nastavni plan i program Osnovne škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba.

mala_prijamni_2
mala prijamni_1

Program se zasniva na učenju Rudolfa Labana o umjetnosti pokreta i pristupu glazbi kroz pokret Jaques-Dalcrozea, a koje je plesna umjetnica, pedagoginja i koreografkinja Ana Maletić razradila u vlastitu metodu. Ova metoda, uz potporu pomoćnih glazbenih predmeta, daje jedinstveni oblik plesno-ritmičkog odgoja u kojemu se djeca integralno, tjelesno, emocionalno i kognitivno razvijaju.

U osnovnoj plesnoj školi djeca pohađaju nastavu ritmike, plesa, funkcionalne tjelesne tehnike i klasičnog baleta te uz ostale predmete, kao što su glazbena umjetnost i glasovir, stječu temelj plesnoga i glazbenog obrazovanja.