Često postavljana pitanja s odgovorima

U 1. razred škole suvremenog plesa u pravilu se mogu upisati djeca od deset godina, odnosno djeca sa završenim 4. razredom osnovne škole.

Učenici se u  školu suvremenog plesa upisuju nakon položenoga prijamnog ispita na koji djeca dolaze s jednim ili oba roditelja ili skrbnika. Za ispit nije potrebna nikakva posebna priprema.
Prijamni ispiti za upis u osnovnu glazbenu školu i školu suvremenog plesa u pravilu se održavaju krajem svibnja i/ili početkom lipnja. Ukoliko se sva slobodna mjesta ne popune u prvom roku, Škola organizira drugi rok u kolovozu. Termini prijamnih ispita svake se godine objavljuju na stranicama Škole, Facebooku i u medijima.

Na audiciji se provjeravaju:

  • plesne, fizičke i psihomotoričke sposobnosti
  • sposobnost plesne i ritmičke improvizacije
  • koordinacija
  • sposobnost ponavljanja pokreta

Predznanje nije potrebno. Na audiciju je potrebno doći u udobnoj sportskoj odjeći.

Osnovno plesno obrazovanje traje četiri godine.

Nastava se za učenike 1. i 2. razreda osnovne škole suvremenog plesa održava u pravilu dva puta tjedno, a nastavni sat traje 45 minuta.

Program osnovne škole suvremenog plesa obuhvaća sljedeće predmete: ples, ritmika, funkcionalna tjelesna tehnika i glazbena umjetnost, i to tijekom sve četiri godine, te osnove klasičnog baleta i klavira u 3. i 4. razredu.

Nakon završenog osnovnog plesnog obrazovanja, ukoliko se učenik odluči nastaviti dalje plesno obrazovati, može upisati srednju školu suvremenog plesa (s općeobrazovnim dijelom) ili srednju školu suvremenog plesa uz neku drugu srednju školu (npr. gimnaziju, ekonomsku i sl.).

 

Na sve ostale upite i nejasnoće rado ćemo Vam odgovoriti. Obratite nam se putem kontakt obrasca ili izravno e-mailom ili mobitelom.