DANI U UMJETNIČKOJ ŠKOLI POREČ

Škola je postala prepoznatljiva po programima i projektima kojima promovira svoj rad

Dani klavira

Dani klavira tradicionalno se održavaju svake školske godine, a organiziraju ih učitelji klavira.

Dani klavira tradicionalno se održavaju svake školske godine u Umjetničkoj školi Poreč, a organiziraju ih učitelji klavira.

Na Danima klavira nastupaju učenici klavira i njihovi gosti: učenici klavira glazbenih škola iz Pule, Rijeke, Umaga, Labina, Rovinja, Novigrada, Pazina, Zagreba, Kopra i prijateljskih škola. Izvrsna je to prilika da se na jednom mjestu druže i muziciraju najbolji mladi klaviristi iz cijele Istre i Primorsko-goranske županije.

U sklopu Dana klavira održavaju se koncerti učenika, predavanja uživo ili online te koncerti istaknutih glazbenika.

Cilj je ovoga programa afirmacija mladih klavirista Grada Poreča, općina Vrsar i Funtana te okupljanje vrhunskih klavirista i pedagoga iz cijele Istre i šire. Mogućnost je to i da se naši učenici razvijaju i napreduju upoznavajući se i radeći s međunarodnim glazbenim pedagozima te slušajući i uživajući u vrhunskim koncertima.

Dani harmonike

Povodom Dana harmonike organiziraju se koncerti učenika harmonike i njihovih gostiju

Povodom Dana harmonike u Koncertnoj dvorani Umjetničke škole u Poreču i Područnog odjela u Vrsaru organiziraju se koncerti učenika harmonike i njihovih gostiju.

Na programu je Koncert učenika naše škole, Koncert učenika glazbenih škola, gostiju iz Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske županije te Koncert studenata harmonike Muzičke akademije u Puli i Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule. Tradicionalno se održava i stručno vijeće učitelja harmonike Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, uživo ili online.

Cilj Dana harmonike je omogućiti učenicima harmonike nastup i druženje uz njihov instrument i okupiti talentirane harmonikaše osnovnih i srednjih glazbenih škola iz Istre i šire.

U sklopu Dana harmonike učitelji i učenici škole imaju priliku steći nova znanja i iskustva te animirati učenike harmonike.

Dani flaute

Dani flaute osmišljeni su s ciljem promocije i druženja mladih puhača te razmjene iskustava profesora

Dani flaute osmišljeni su s ciljem promocije i druženja mladih puhača te razmjene iskustava među profesorima puhačkih instrumenata koji dolaze iz različitih glazbenih škola iz Hrvatske i šire. Dani flaute nude mladim glazbenicima mogućnost prezentacije njihova umijeća solističkim nastupom ili u raznim komornim sastavima.

Poznato je da njegujemo suradnju, pa pozivamo na gostovanje i glazbene škole izvan Istarske županije.

Dani flaute prilika su da se na jednom mjestu okupe mladi i perspektivni glazbenici i njihovi pedagozi. Učenici i učitelji razmjenjuju svoja iskustva i viđenje glazbe, dogovaraju buduća gostovanja, širi se i jača suradnja s drugim školama. S ciljem napredovanja učenika i učitelja organiziraju se masterclassovi, predavanja, radionice i izložbe.

Dani trube

Dani trube osmišljeni su s ciljem promocije i druženja mladih trubača kao i razmjena iskustava profesora

Dani trube zamišljeni su kao promocija i druženje mladih trubača, ali i kao razmjena iskustava među profesorima koji dolaze iz različitih glazbenih škola iz Hrvatske i šire.

Dani trube nude mladim glazbenicima mogućnost prezentacije njihova umijeća solističkim nastupom ili u raznim komornim sastavima.

Na jednom se mjestu okupljaju mladi i perspektivni glazbenici i njihovi pedagozi s ciljem da učenici i učitelji razmijene svoja iskustva i viđenje glazbe, da dogovore buduća gostovanja te da šire i jačaju suradnja s drugim školama. S ciljem napredovanja učenika i učitelja organiziraju se masterclassovi, predavanja, radionice i izložbe.

Dani gudača

Učenici violine i violončela predstavljaju se kao solisti, u komornim sastavima i orkestru

Na Danima gudača predstavljaju se kao solisti, u komornim sastavima i u gudačkom orkestru učenici violine i violončela Škole. Održavaju se otvoreni satovi cijenjenih hrvatskih pedagoga, koncerti solista i gudačkoga orkestra Umjetničke škole Poreč te gostiju iz Istre, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke i Akademije iz Zagreba.

Dani gudača prilika su da se na jednom mjestu okupe ljubitelji violine i violončela, učenici i učitelji te da se u lijepoj atmosferi i pozitivnom ozračju ojača suradnja i prijateljstvo između glazbenih škola u Istri i šire.

Dani gitare

Dani gitare promoviraju učenike i učitelje Škole, ali i populariziraju instrument gitaru

U Umjetničkoj školi Poreč svake se godine održavaju Dani gitare. Obilježavaju se održavanjem koncerata učenika Škole u Koncertnoj dvorani škole te koncertom u Koncertnoj dvorani Područnog odjela škole u Vrsaru. Svake godine ostvarujemo i suradnju s ostalim glazbenim školama u županiji i šire, a zahvaljujući sudjelovanju eminentnoga gitarističkog pedagoga naši učenici imaju priliku nazočiti masterclassu i predavanju u prostorijama Škole.

Ciljevi Dana gitare jesu omogućiti javni nastup svakom učeniku gitare, omogućiti im  međusobno druženje i napredak sudjelovanjem na seminaru, kako onima koji će aktivno sudjelovati na nadolazećim natjecanjima tako i svim ostalim učenicima odjeljenja. Prilika je to i za napredovanje učitelja, stručno usavršavanje i razmjenu iskustava te obogaćivanje poznavanja gitarističke glazbene literature. Dani gitare promoviraju učenike i učitelje Škole, ali i populariziraju instrument gitaru i obogaćuju kulturni život grada.

Dani plesa

Dani plesa osmišljeni su kao promocija plesnog odjela Umjetničke škole Poreč i suvremenoga plesa

Dani plesa osmišljeni su kao promocija plesnog odjela Umjetničke škole Poreč i suvremenoga plesa.

Učenici izvode koreografije koje su rezultat plesnog programa i cjelokupne plesne edukacije. Radimo na upoznavanju javnosti s radom plesnog odjela, jačanju samopouzdanja i samovrednovanja učenika te nastojimo da svaki učenik stekne iskustvo javnog nastupa. Učitelji i učenici imaju priliku i usavršavati se kroz radionice ritmike i suvremenoga plesa gostujućih predavača iz Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba. Kreiraju se i gledaju videoprojekcije plesnih predstava te vode rasprave o plesu kao umjetnosti.

Dani Škole

Povodom Dana Škole upriličuje se niz koncerata na kojima se predstavljaju najuspješniji učenici

Svake se godine povodom Dana Škole upriličuje niz koncerata na kojima priliku imaju predstaviti se najuspješniji učenici Škole.

Koncerti povodom Dana Škole tradicionalno se održavaju u Gradskom kazalištu, Eufrazijevoj bazilici, Istarskoj sabornici u Poreču i u crkvi sv. Martina u Vrsaru. Osim ovih, u sklopu Dana škole upriliči se i niz koncerata učenika u Koncertnoj dvorani Škole u Poreču i u Koncertnoj dvorani Područnoga odjela škole u Vrsaru.

Roditelji i obitelji naših učenika, brojni gosti i zaljubljenici u glazbu imaju priliku čuti najbolje učenike Škole, dobitnike prestižnih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

U pozitivnom ozračju i dobrom raspoloženju učenici se predstavljaju kao članovi zbora, harmonikaškog orkestra, gudačkog orkestra, u raznim komornim sastavima i kao solisti. Prilika je to da se istakne uspješan rad i rezultati učenika i učitelja ostvareni na raznim natjecanjima u zemlji i inozemstvu. 

Dan Grada

Dan Grada Poreča-Parenzo obilježava se 30. travnja

Svake se godine u sklopu obilježavanja ovoga dana u Koncertnoj dvorani Škole i u kazališnoj dvorani Pučkoga otvorenog učilišta Poreč održi niz koncerata i plesnih programa učenika i učitelja Škole, ali i gostiju, učenika prijateljskih  škola.

Želja nam je da se učenici i učitelji Škole aktivno uključe u rad zajednice i da kulturnim programima uveličaju svečanost obilježavanja Dana Grada Poreča. Ovo je također prilika za promociju učenika, učitelja i rada Škole, kao i za razvoj suradnje s drugim školama i zajednicama.