O školi

Umjetnička škola Poreč svojim polaznicima pruža osnovno glazbeno i plesno obrazovanje.

Učimo i družimo se u pozitivnoj radnoj atmosferi, kod djece razvijamo ljubav prema glazbi i plesu, razvijamo njihov sluh, psihomotoričke i fizičke sposobnosti, kao i osjećaj za ritam i pokret.

Gradimo naviku slušanja vrijednih glazbenih ostvarenja, razvijamo glazbeni i plesni ukus, kreativnost i maštu te djecu osposobljavamo za samostalno sviranje i ples.

Učitelji i zaposlenici Škole permanentno se stručno usavršavaju. Učitelji održavaju samostalne koncerte, sviraju zajedno sa svojim učenicima i organiziraju raznovrsne programe, skupove, natjecanja i smotre na državnoj i međunarodnoj razini. Svojim entuzijazmom, stručnošću i radom grade pozitivnu i poticajnu atmosferu u Školi i u širem okruženju.

Moto Škole glasi: „Glazbom i plesom do sretnijega djetinjstva“. Vjerujemo da glazba i ples izrazito povoljno utječu na cjelokupni razvoj djeteta, pa svakom učeniku pristupamo individualno ne bismo li na najbolji mogući način oslobodili i razvili njegovu darovitost, ali i upornost i marljivost.

Osnovno glazbeno i plesno obrazovanje u Školi obavlja se na temelju propisanoga Nastavnog plana i programa i u skladu s državnim standardima: u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zakonom o umjetničkom obrazovanju te drugim zakonima i propisima.

4
plesna_8
harmonikaški_orkestar_2
alisa_1

Osnovno glazbeno i plesno obrazovanje u Školi obavlja se na temelju propisanoga Nastavnog plana i programa i u skladu s državnim standardima: u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Zakonom o umjetničkom obrazovanju te drugim zakonima i propisima.

Učenici, na temelju svjedodžbe nakon završenoga šestog razreda glazbene i četvrtog razreda plesne škole, imaju mogućnost upisati srednju glazbenu i plesnu školu te se profesionalno dalje obrazovati.

Zajedno sa svojim učiteljima, a u organizaciji Škole, učenici tijekom cijele nastavne godine nastupaju na koncertima, gostovanjima, raznim manifestacijama i događanjima. Koncerti se održavaju na znamenitim mjestima u Poreču, Vrsaru i u okolici. Eufrazijeva bazilika u Poreču, kazališna dvorana Gradskog kazališta Poreč, Istarska sabornica u Poreču, bazilika svete Marije od Mora u Vrsaru, crkva svetoga Martina u Vrsaru i Zavičajni muzej Poreštine samo su neke od pozornica na kojima su nastupili naši učenici. Nastupi su popraćeni člancima u tisku, a svake se godine snima i niz emisija za radija i televizije.

Učenici i učitelji Škole redovito sudjeluju i postižu izuzetne rezultate na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i u inozemstvu, i to u solodisciplinama, komornim sastavima i s orkestrom. Već niz godina za izuzetne rezultate dobivaju Oskara znanja, priznanje ministra znanosti i obrazovanja.

Zahvalni smo što je naš rad i trud prepoznat od struke na razini države, o čemu svjedoči i činjenica da nas je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga 2018. godine nagradilo kao najuspješniju glazbenu školu, a našu ravnateljicu proglasilo najboljom ravnateljicom.

U Školi ističemo timski rad, međusobnu suradnju, podršku i pomaganje. Njegujemo i izuzetno cijenimo suradnju s roditeljima naših učenika, kao i s osnovnim školama koje naši učenici pohađaju.

Vrhunski rezultati, ozarena i sretna lica naših učenika te zadovoljni i ponosni roditelji potvrda su stručnosti i predanoga pedagoškog rada učitelja Škole, njihove ljubavi prema djeci i glazbi.

18057777_1513797258661574_4647397570571411460_n
83162426_3475546382486642_5471814654663589888_o

Umjetnička škola u brojkama

Najbolja Škola u Hrvatskoj
0
Upisanih učenika
0 +
Školskih koncerata
0 +
Nagrada na natjecanjima
0 +