Koncerti i plesni program “Ponovno zajedno”

Ciklus koncerata i plesni programi “Ponovno zajedno” organiziraju se kontinuirano od 1999. godine. U travnju 2021. godine održat će se dvadeset i drugi put zaredom.

Na koncertima i plesnim programima nastupaju bivši učenici Škole, danas srednjoškolci, studenti i profesori koji su svoje glazbeno i plesno obrazovanje nastavili u prestižnim srednjim školama i na glazbenim akademijama u Puli, Rijeci, Zagrebu, Zadru, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Nizozemskoj, Engleskoj, Sloveniji i drugdje.

Redom su to mladi i perspektivni glazbenici i plesači koji osvajaju vrijedne nagrade, usavršavaju se kod poznatih domaćih i svjetskih glazbenika i pedagoga, snimaju za televiziju i uspješno koncertiraju kao solisti, u komornim sastavima i priznatim orkestrima.

Jubilarni koncerti i plesni programi “Ponovno zajedno” zamišljeni su kao poveznica između perspektivnih glazbenika i plesača te Grada Poreča, grada u kojemu su odrasli i stekli svoje prvo glazbeno ili plesno obrazovanje. Prilika su mladim i nadarenim ljudima da svoje umijeće i napredak predstave vjernoj publici, roditeljima, bivšim profesorima i da budu inspiracija novim generacijama i nadama porečke Umjetničke škole.

Cilj je ovoga projekta ponovno okupljanje i druženje bivših učenika Škole te promocija, afirmacija i podrška mladim glazbenicima i plesačima u njihovom daljnjem glazbenom i plesnom razvoju.