KONCERTI UČENIKA UMJETNIČKE ŠKOLE POREČ

Škola je postala prepoznatljiva po programima i projektima kojima promovira svoj rad

Prvi razredi

Koncerti prvašića

Učenici prvih razreda Umjetničke škole Poreč već tradicionalno u lipnju svake godine održe niz koncerata na kojima pokazuju što su naučili tijekom prve godine učenja sviranja instrumenta ili plesanja. S dvije do tri skladbe ili koreografijom nastupe svi čenici prvoga razreda naše Škole.

Koncerti i plesni program prvašića predstavljaju veliko veselje za naše najmlađe učenike i njihove obitelji.

šesti razredi

Koncerti učenika završnih razreda

Na kraju svake nastavne godine učenici završnih razreda Škole tradicionalno organiziraju koncert i plesni program učenika završnih razreda.

Koncert osmišljavaju, sastavljaju i pripremaju sami učenici završnih razreda, najčešće uz učenike-voditelje programa.

Na programu su djela klasične glazbe, obrade popularnih i modernih skladbi, aranžmani za različite sastave i instrumente, koreografije, sve ono što učenici vole svirati, pjevati ili plesati.

Brojna publika u Koncertnoj dvorani ovim koncertom i plesnim programom svake godine ispraća naše učenike koji su, zahvaljujući svojoj ljubavi prema glazbi, marljivosti i upornosti, završili osnovno glazbeno ili plesno obrazovanje, a mnogi će od njih svoje glazbeno ili plesno obrazovanje nastaviti u srednjim glazbenim ili plesnim školama.

Prigoda je to da se učenicima završnih razreda glazbene i plesne škole uruče svjedodžbe, priznanja za odličan uspjeh i priznanja za postignute rezultate na natjecanjima te da nam učenici pokažu što su naučili tijekom obrazovanja i što vole svirati, pjevati ili plesati.

Naša je želja da svim našim učenicima trenuci provedeni u školi ostanu u lijepom sjećanju te da ih glazba i ples ubuduće prate na njihovom životnom putu.

svi razredi

Ciklus božićnih koncerata te koncerti i plesni programi pod maskama

Škola tradicionalno u vrijeme božićnih blagdana organizira niz koncerata i plesnih programa.

Božićni koncerti daju sliku rada cijele Škole: na koncertima i prigodnim plesnim programima nastupaju učenici kao solisti, u komornim sastavima, u plesnim skupinama, zboru, harmonikaškom i gudačkom orkestru.

Ozarena lica publike i svečana atmosfera u koncertnim dvoranama rezultat su rada i ljubavi prema glazbi svih učitelja.

Svake se godine u Školi tradicionalno održavaju i koncerti učenika pod maskama.

Maštovito maskirani učenici pokazuju svoje glazbeno i plesno umijeće na koncertima i programima organiziranima povodom maškara. Svirajući, pjevajući i plešući sakriveni iza različitih krinki uživaju u opuštenoj i veseloj atmosferi. Kod učenika se razvija kreativnost i mašta jer često povezuju glazbu, skladbe ili skladatelje sa svojim maskama, pa se događa da uključe i ples i glumu ili pokoji skeč ili trik.