Koncerti povodom Dana Umjetničke škole Poreč

Povodom Dana Umjetničke škole Poreč organiziraju se mnogobrojni koncerti

Povodom Dana Umjetničke škole Poreč organiziraju se sljedeći koncerti:

 

  • Koncert zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić održat će se u subotu, 20. svibnja 2023. godine s početkom u 20,00 sati u Eufrazijevoj bazilici.
  • Koncert učenika flaute u klasi učiteljice savjetnice Samante Stell održat će se u ponedjeljak, 22. svibnja 2023. godine s početkom u 18,00 sati u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Kandlerova 2.
  • Koncert učenika gudačkog odjela održat će se u utorak, 23. svibnja 2023. godine s početkom u 19,00 sati u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Kandlerova 2.
  • Koncert učenika gitare u klasi učitelja Luke Šugara održat će se u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine s početkom u 18,00 sati u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč, Kandlerova 2.
  • Koncert – Mate i Marijan Đuzel – trombon i klavir održat će se u srijedu, 31. svibnja 2023. godine u 19,00 sati u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

Posebno nam je dragocjeno prijateljstvo s GU Elly Bašić i zajednički koncert kojeg održavamo povodom Dana naše škole. U prekrasnom ambijentu Eufrazijeve bazilike očekuje vas bogati program i suradnja zbora Umjetničke škole Poreč i zbora i gudačkog orkestra GU Elly Bašić. Višestruko nagrađivani zbor Umjetničke škole Poreč otvorit će koncert uz vodstvo učiteljice Antonelle Šimonović i klavirsku pratnju učiteljice Karle Šain. Gudački orkestar i mješoviti zbor srednje gazbene škole Glazbenog učilišta Elly Bašić iz Zagreba predstavit će se na koncertu u Poreču u Eufrazijevoj bazilici vrhunskim djelima barokne, klasicističke i romantičarske literature uz ravnanje profesora Josipa Hrastića i Borisa Klarića. Izvest će simfonijska djela Schuberta i Mendelssohna, sakralne skladbe Mozarta, Schuberta, Faurea i Rahmanjinova, te suitu iz opere The Fairy Queen baroknog skladatelja Henryja Purcella kojoj će se pri izvedbi priključiti puhači Ansambla za ranu glazbu.

U nastavku koncerata očekuju vas naši talentirani učenici i učenice flaute u klasi učiteljice Samante Stell, učenici gudačkog odjela i učenici gitare u klasi učitelja Luke Šugara. U ugodnoj atmosferi naše koncertne dvorane svaki koncert je izveden s velikom posvećenošću učitelja i učenika.

Koncerte povodom Dana škole zatvaramo velikom završnicom koju će izvesti vrhunski glazbenici Mate i Marijan Đuzel na trombonu i klaviru u porečkom kazalištu. Izvest će prekrasan program i djela B. Marcella, L. van Beethovena, G. Tudora, F. Chopina i A. Pryora.

Za sve koncerte ULAZ je SLOBODAN.

Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu kulture, Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije i Pučkom otovrenom učilištu Poreč, Gradu Poreču-Parenzo za podršku.

Dođite i uživajte u bogatim zvucima glazbe! Dobrodošli!

Veselimo se Vašem dolasku!

Podijeli ovu objavu: