11. hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru

Porečki harmonikaši uspješni na najvećem natjecanju za harmoniku državne razine

Hrvatsko natjecanje za harmoniku je prema broju prijavljenih natjecatelja, mentora i ustanova najveće natjecanje državne razine učenika i studenata harmonike u Hrvatskoj te okuplja učenike i studente iz cijele države. Ove godine natjecanje se održalo u online formatu putem javnih video objava svakog natjecatelja te su tim putem svi učenici i mentori imali priliku uživati u nastupima, analizirati izvedbe i učiti jedni od drugih na taj način. Sudjelovalo je 75 natjecatelja te 39 mentora iz 29 škola diljem Hrvatske.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Elsbeth Moser (Njemačka), Ander Tellerìa (Španjolska) i Vojin Vasović (Srbija). Ponosni smo da je ocjenjivački sud u tom sastavu vrhunskih glazbenika i pedagoga, koji je ocjenjivao natjecatelje na najpoznatijim svjetskim natjecanjima iz harmonike te tako visoko ocijenio učenike koji su sudjelovali iz Umjetničke škole Poreč.

David Pršurić - Petar Pan kategorija

Pokreni video

Steisi Ritoša - Petar Pan kategorija

Pokreni video

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je troje učenika:

  • David Pršurić, pod mentorstvom učitelja Paola Peruška, učenik 2. razreda harmonike, natjecao se u Petar Pan kategoriji i osvojio I. nagradu i 1. mjesto uz novčanu nagradu.
  • Steisi Ritoša, pod mentorstvom učiteljice Vilijane Šugar, učenica 2. razreda harmonike, natjecala se u Petar Pan kategoriji i osvojila I. nagradu i 3. mjesto.
  • Emili Jurcan, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić, učenica 4. razreda harmonike, natjecala se u B kategoriji i osvojila II. nagradu.

Snimke svih natjecatelja u Petar Pan kategoriji možete poslušati i pogledati na sljedećoj poveznici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFpl1HHFFqU4Br2mLUR2HgdF1wlwGP21j

Natjecatelje u B kategoriji možete poslušati i pogledati na poveznici:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLFpl1HHFFqU6q4Ga_XtF92G1baRuFfkRi

Za svaku pohvalu je to što su se učenici zajedno sa svojim mentorima odvažili snimiti skladbe i prikazati svoj rad i napredak u novonastalim uvjetima, a ovi lijepi rezultati i nagrade samo potvrđuju kvalitetu rada i marljivost učenika i učitelja Škole. Vjerujemo da će nagrade i priznanja motivirati učenike da se i dalje trude, napreduju i vježbaju svirati svoj najdraži instrument harmoniku. Ponosni smo na njihove nastupe i postignute rezultate u sviranju i od srca im želimo čestitati i pohvaliti ih.

Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljici OŠ Finide i OŠ Poreč, na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učitelja Paola Peruška, Vilijane Šugar i Anamarije Lovrečić koji dugi niz godina s učenicima osvajaju najviše nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima iz harmonike.

Čestitke od srca učenicima Davidu Pršuriću, Steisi Ritoša i Emili Jurcan, sjajnim učiteljima Paolu Perušku, Anamariji Lovrečić i Vilijani Šugar roditeljima na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

 

Emili Jurcan - B kategorija

Pokreni video
Podijeli ovu objavu: