David Pršurić osvojio prvo mjesto na online natjecanju “Dani harmonike”

Učenik harmonike Umjetničke škole Poreč na online natjecanju "Dani harmonike" osvojio I. nagradu i 1. mjesto

Učenik Umjetničke škole Poreč, David Pršurić sudjelovao je i na online natjecanju “Dani harmonike” pod mentorstvom učitelja Paola Peruška. Nakon pobjede na 13. međunarodnom festivalu “Dani harmonike” Ugljevik-Bijeljina-Beograd 2021. koji se održao uživo, stigli su i rezultati za online natjecanje.

David Pršurić natjecao se u pretkategoriji A, uz vršnjake iz drugih zemalja osvojio I. nagradu i 1. mjesto.

Festival se ove godine održao online i uživo i na taj način okupio je 200 natjecatelja, predstavnike iz 13 zemalja: Rusije, Ukrajine, Austrije, Italije, Švedske, Slovačke, Bugarske, Rumunjske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Učenike je ocjenjivao peteročlani žiri u sastavu od renomiranih pedagoga i glazbenika: Vladimir Murza (Ukrajina), Jurij Šiškin (Rusija), Diana Stančeva (Bugarska), Maria Buzdakova (Slovačka) i Slaviša Perić (BIH). Ponosni smo da je David jedan od dvojice učenika koji su osvojili najveći dodijeljen broj bodova (91).

Davidu je ovo već peta prva nagrada u nizu na harmonikaškim natjecanjima i to samo tijekom ove školske godine! David uvijek iznova potvrđuje svoj talent, marljivost i veliki trud koji ulaže u sviranje harmonike i ljubav prema glazbi. Ovakvi rezultati uz talent i rad učenika mogući su samo uz stručno i predano vodstvo učitelja Paola Peruška i veliku podršku i ljubav roditelja.

Veliko hvala ravnateljici i svim Davidovim učiteljicama OŠ Finida. Neizmjerno smo zahvalni na razumijevanju i podršci prilikom dugotrajnih priprema i sudjelovanja na natjecanjima.

Od srca sve pohvale i čestitke Davidu, učitelju Paolu i predivnim roditeljima mami Barbari i tati Adrianu na briljantnom uspjehu uz najljepše želje.

Podijeli ovu objavu: