Porečki harmonikaši osvojili prve nagrade u Puli

Učenici umjetničke škole Poreč uspješni na 45. Međunarodnom susretu harmonikaša

U Domu hrvatskih branitelja u Puli od 24. do 27. svibnja 2022. godine održan 45. Međunarodni susret harmonikaša u organizaciji OKUD-a Istra. Uz natjecanje u više kategorija za soliste i komorne sastave, organiziraju se koncerti, svečane dodjele nagrada i masterclassa svjetski poznatih profesora i glazbenika.

Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu harmonike, činili Elisabeth Moser, Radmila Bikić Magdić i Nikola Peković.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici:

  • David Pršurić, učenik 3. razreda harmonike, pod vodstvom učitelja savjetnika Paola Peruška. David se natjecao u kategoriji A1 i osvojio I. nagradu s ukupno 93 bodova;
  • Steisi Ritoša, učenica 3. razreda harmonike, pod vodstvom učiteljice savjetnice Vilijane Šugar. Steisi se natjecala u kategoriji A2 i osvojila II. nagradu s ukupno 88,33 bodova;
  • Kvartet harmonika u sastavu: Lucia Janko (3. razred), Vito Janko (4. razred), Lena Pelaić (6. razred) i Leona Janko (6. razred), pod vodstvom učiteljice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski natjecao se u kategoriji Komorni sastavi A i osvojio I. nagradu s ukupno 92, 20 bodova.

Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate učenika Davida, Steisi, Lucie, Vita, Lene i Leone, kao i njihovih učitelja Paola Peruška i učiteljica Vilijane Šugar i Ane Šterpin Zagoranski. Učenici marljivo vježbaju, napreduju, osvajaju natjecanja, sudjeluju u školskim koncertima te sviraju na raznim svečanostima u Gradu Poreču-Parenzo i u Poreštini. Naravno, ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i divne suradnje roditelja i učitelja i ravnatelja osnovnih škola.

I zato od srca svima hvala i čestitke! Samo naprijed, ponosni smo i želimo vam puno uspjeha i dalje!

Podijeli ovu objavu: