Učenica flaute uspješna na 5. međunarodnom natjecanju puhača Varaždin Woodwind & Brass

Eva Palman na natjecanju je osvojila drugu nagradu, 1. mjesto s 94 boda

Peto izdanje međunarodnog natjecanja puhača Varaždin Woodwind & Brass započelo je u Glazbenoj školi Varaždin 29. 11. te traje do 8. 12. 2021. godine. Natjecanje se provodi u disciplinama: flauta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, truba, trombon, rog, tuba i eufonij. Namijenjeno je učenicima i studentima – kategorije od A do F. 

Učenica 4. razreda flaute Umjetničke škole Poreč, Eva Palman natjecala se u B kategoriji u disciplini flaute zajedno s 21 natjecateljem iz Hrvatske, Slovenije i Poljske. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Matej Zupan (Slovenija), Erwin Klambauer (Austrija) i Milena Lipovšek (Slovenija).
Učenicu Evu za natjecanje pripremila je učiteljica savjetnica Samanta Stell, a na natjecanje ih je pratila i korepetitorica Karla Šain. Eva se predstavila prekrasnim programom i odabranim skladbama: B. Pucihar – Zmaj i E. Bozza: Quatre Pieces Faciles, III. St. Menuet des pages.

Učenica Eva Palman na natjecanju je osvojila drugu nagradu, 1. mjesto s 94 boda. Ovo je već treće natjecanje na kojem Eva sudjeluje tijekom ove školske godine i izuzetno smo ponosni na njezin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u vježbanju. Osobito ju je lijepo slušati na školskim koncertima i gostovanjima na svečanostima, gdje nastupa u duu s Vitom Ćosićem. Čestitamo od srca i na ovom uspjehu i nagradi koja je rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.
Učiteljica savjetnica Samanta Stell već dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti njezin trud i rad s učenicom Evom Palman. Od srca zahvaljujemo i korepetitorici Karli Šain koja svira klavirsku pratnju s učenicima od ove godine i izvrsno prati sve učenike na koncertima i natjecanjima.
Bravo i čestitamo Evi, učiteljici Samanti, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Sveti Lovreč te želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Podijeli ovu objavu: