Učenice flaute osvojile nagrade na natjecanju mladih glazbenika “Daleki akordi”

Glazbena škola u Splitu bila je od 23. do 27. travnja 2023. organizator i domaćin natjecanja

Glazbena škola u Splitu bila je od 23. do 27. travnja 2023. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika 26. DALEKI AKORDI 2023., koje se održalo u Splitu i Kaštelima.

U Splitu se odvijalo natjecanje iz flaute, klarineta, saksofona i limenih puhača. Disciplina – flauta održavala se u Hrvatskom domu u Splitu.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi redom: Milena Lipovšek (Slovenija), Jan Ostry (Češka) i Stefano Parrino (Italija).

U 1. kategoriji discipline flauta ( do 11 godina ): natjecalo se 23 flautista. Umjetničku školu Poreč predstavljala je Tihana Uzelac, učenica 3. razreda flaute iz klase učiteljice savjetnice Samante Stell.

U 1. kategoriji – flauta:  Tihana Uzelac, učenica 3. razreda flaute osvojila je

III. nagradu sa  40/60 bodova. Učenici Tihani Uzelac ovo je prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju te joj čestitamo na odličnom rezultatu. Ponosni smo na njezin napredak i marljivost u radu.

U 2. kategoriji disciplini – flauta ( do 13 godina ): natjecalo se 29 flautista. Umjetničku školu Poreč predstavljala je Eva Palman, učenica 5. razreda flaute iz klase učiteljice savjetnice Samante Stell.

U 2. kategoriji – Flauta:  Eva Palman, učenica 5. razreda flaute osvojila je II. nagradu sa 51.67/60 bodova – učiteljica Savjetnica Samanta Stell. Učenica Eva Palman je više puta nagrađivana na državnim i međunarodnim natjecanjima. Izuzetno smo ponosni na njezin napredak, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuje u vježbanju. Osobito ju je lijepo slušati na školskim koncertima i gostovanjima na svečanostima.

Čestitamo od srca Tihani i Evi na ovom uspjehu i nagradama koje su rezultat velike predanosti, marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju.

Učiteljica savjetnica Samanta Stell već dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na glazbenim natjecanjima te ovim putem želimo pohvaliti njezin trud i rad s učenicama Tihanom Uzelac i Evom Palman.

Bravo i čestitamo Tihani, Evi, učiteljici Samanti, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Poreč i OŠ Sveti Lovreč te želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Podijeli ovu objavu: