Učenice flaute sudjelovale na 7. međunarodnom natjecanju “Flauta Aurea”

Učenice Ava Asia Kanceljak i Eva Palman natjecale su se u kategoriji Jeunesse A (2008. godište i mlađi)

7. međunarodno flautističko natjecanje “Flauta Aurea” 2021. održalo se od 4. do 5. studenog 2021. u organizaciji HDF – Hrvatskog društva flautista, na lokaciji Glazbene škole Dugo Selo. Ove godine u ocjenjivačkom sudu bili su renomirani pedagozi i glazbenici: Aleksandar Burkert (Srbija), Tamara Coha Mandić (Hrvatska), Ana Kavčić Pucihar (Slovenija), Andras Adorjan (Budimpešta-Munchen), Mario Caroli (Italija), Dubravko Palanović (Hrvatska) i Birgit Ramsl-Gaal (Austrija).

Natjecanje je podijeljeno u sljedeće kategorije:

  • Aurea Leptirići (do 10 godina)
  • Aurea Jeunesse   – natjecatelji do 13 godina
                               – natjecatelji do 16 godina
                               – natjecatelji do 19 godina
  • Aurea Pro (do 30 godina) u dvije etape.

Učenice Umjetničke škole Poreč, Ava Asia Kanceljak (5. razred) u klasi učiteljice Anamarije Škare Youens i Eva Palman (4. razred), u klasi učiteljice Samante Stell natjecale su se u kategoriji Jeunesse A (2008. godište i mlađi). Učenice je na klaviru pratila korepetitorica učiteljica Karla Šain.

Nastupale su u vrlo brojnoj i jakoj konkurenciji od čak 31 natjecatelja iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije, Rusije i osvojile priznanje za svoje sudjelovanje. U ovom natjecanju samo tri najbolje rangirana kandidata dobivaju nagradu u svakoj kategoriji.

Učenice Ava Asia i Eva predstavile su se prekrasnim programom s kojim su nekoliko puta i nastupile na školskim koncertima podrške i osvojili veliki pljesak publike i pohvale svih nazočnih. Obje su izuzetno marljive, talentirane i muzikalne te su već nekoliko puta sudjelovale na glazbenim natjecanjima i osvajale najviše nagrade. Osobito smo ponosni na njihov napredak i sudjelovanje u ovom važnom glazbenom natjecanju.

Čestitamo od srca Avi Asji, Evi i učiteljicama Anamariji i Samanti kao i ponosnim roditeljima na uspjesima učenica i sve većem napretku u glazbenom obrazovanju i muziciranju. Vjerujemo da je naše učenice i sudjelovanje na ovom natjecanju osnažilo i motiviralo za učenje i sviranje i veselimo se njihovim budućim uspjesima!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: