Učenici harmonike osvojili prvu nagradu na natjecanju Sonus

Međunarodnog natjecanje mladih glazbenika "Sonus op.8" održalo se od 27. do 28. travnja 2024. godine.

Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić svojim su briljantnim nastupom osvojili  I. nagradu i 1. mjesto na Međunarodnom glazbenom festivalu komornih sastava i orkestara “Sonus” Križevci 2024.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.8“ od 27. do 28. travnja 2024. godine.

Natjecanje „Sonus op. 8“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već osmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Natjecanje su ove godine proširili na komorne sastave i orkestre.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi:

  • Anđelko Krpan (Hrvatska),
  • Miro Saje (Srbija/Slovenija),
  • Igor Kudeljnjak (Hrvatska).

U vrlo jakoj konkurenciji porečki su harmonikaši ponovno su briljirali te osvojili I. nagradu i 1. mjesto u kategoriji A malih komornih sastava-kvarteta i kvinteta.

Kvartet harmonika u sastavu učenika David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić u svojim su fenomenalnim nastupom I. nagradu i 1. mjesto.  Kvartet je pripremila ravnateljica Sanjica Sara Radetić i učiteljica Romina Legović.

David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić nastupali su na nizu koncerata i svojim nastupima oduševljavaju sve prisutne. I ovoga puta pokazali su izuzetan napredak i muzikalnost te predanost u sviranju. Osvojena prva nagrada i prvo mjesto još su jedna velik a potvrda i priznanje za kvalitetu od  eminentinh umjetnika. Velika je to nagrada i potvrda pravog odgoja dragim roditeljima koji spremno i predano uvijek surađuju, pomažu i podržavaju.

Postignuti uspjeh, rezultat je talenta, velikog, ali prije svega nevjerojatnog predanog rada i ljubavi prema glazbi uz veliku podršku svih, prvenstveno divnih roditelja. I ovoga puta prepoznat je i nagrađen izniman trud i posvećenost, a osvojene nagrade veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

Veliko hvala ravnateljima i svim učiteljima na podršci i razumijevanju.

Čestitke učenicima Davidu Pršuriću, Luciji Janko, Eriku Petroviću i Arianu Matiću, učiteljici Romini Legović i dragim roditeljima uz najljepše želje za daljnji napredak.

Podijeli ovu objavu: