Učenici klavira osvojili nagrade na Međunarodnom natjecanju “Sonus”

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika „Sonus op.8“ odvijalo se od 19. do 28. ožujka 2024.

Učenici Umjetničke škole Poreč Nikolaj Zupe, Rene Viljanac i Rita Gulić svojim uspješnim nastupima osvojili su dvije prve i drugu nagradu na Međunarodnom natjecanju mladih glazbenika “Sonus op.8”.

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i Glazbena udruga Opus organizatori  su Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika „Sonus op.8“ od 19. do 28. ožujka 2024. koje se odvijalo za discipline: solfeggio, klavir, udaraljke, tambure i violina.

Natjecanje „Sonus op. 8“ je manifestacija koja se održava svake godine sa sudionicima s područja cijele države i regije te uglednim hrvatskim i stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkog suda. Natjecanje se održava već osmu godinu i od svog početka izvrsno se razvija što potvrđuju kvaliteta i broj prijavljenih glazbenika. Na natjecanju su nastupili učenici iz brojnih osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U disciplini klavira natjecalo 115 učenika kroz pet kategorija po dobi učenika.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi:

  • Dragan Opančić, predsjednik (Bosna i Hercegovina),
  • Ela Korbar (Hrvatska),
  • Ivana Godec- Vinceković (Hrvatska),
  • Nataša Mitrović (Srbija),
  • Ivana Tukša Jelić ( Hrvatska).

Umjetničku školu Poreč predstavili su sljedeći učenici koji su svojim uspješnim nastupima osvojili vrijedne nagrade:

  • Nikolaj Zupe, učenik 4. razreda klavira u klasi Jerka Crljenka osvojio je I. nagradu i 1. mjesto s ukupno 97,80 bodova,
  • Rene Viljanac, učenica 2. razreda klavira u klasi Ivane Katunar osvojila je I. nagradu s ukupno 91,40 bodova.
  • Rita Gulić, učenica 6. razreda klavira u klasi Aleksandre Orbanić osvojila je II. nagradu s ukupno 88,20 bodova.

Nikolaj, Rene i Rita na natjecanju su se predstavili virtuoznim i muzikalnim izvedbama odabranih programa. Nikolaj, Rene i Rita nastupali su u nizu koncerata podrške i svojim nastupima oduševili sve prisutne te pokazali svakim danom velik napredak i predanost u sviranju. Osvojene su prve i druga nagrada veliko priznanje učenicima Nikolaju, Rene i Riti, učiteljicama Ivani Katunar, Aleksandri Orbanić, učitelju Jerku Crljenku i dragim roditeljima koji spremno i predano uvijek surađuju, pomažu i podržavaju.

Postignuti uspjeh, rezultat je talenta, velikog, predanog rada i ljubavi prema glazbi uz veliku podršku svih, prvenstveno divnih roditelja. Prepoznat i nagrađen izniman trud i posvećenost, a osvojene nagrade veliki su poticaj i motivacija za daljnji rad.

Veliko hvala ravnateljicama i svim učiteljima TOŠ Bernardo Parentin, OŠ Poreč i  OŠ Vrsar na podršci i razumijevanju na izostancima s nastave prilikom nastupa na natjecanju.

Čestitke učenicima Nikolaju Zupe, Rene Viljanac i Riti Gulić, učiteljicama Ivani Katunar, Aleksandri Orbanić, učitelju Jerku Crljenku i dragim roditeljima uz najljepše želje za daljnji napredak.

Podijeli ovu objavu: