Izvrstan nastup učenice Umjetničke škole Poreč na daCi Festivalu malih plesnih formi u Zagrebu

Učenica 4. razreda osnovne škole suvremenog plesa Nika Hočevar, u pratnji učiteljice plesa Andreje Široki sudjelovala na daCi festivalu

Dance and the Child International (daCi) je neprofitna međunarodna organizacija osnovana s ciljem promicanja rasta i razvoja plesa za djecu i mlade u svim zemljama svijeta. S članstvom u gotovo 30 zemalja svijeta, daCi je jedinstvena asocijacija pojedinaca i grupa koja promiče ideju da svako mlado biće ima pravo na kreativni izraz pokretom i plesom, bez obzira na rasnu, vjersku, spolnu, etničku, nacionalnu ili socijalnu pripadnost.

DaCi festival malih plesnih formi održao se u nedjelju, 28. 11. 2021. godine u Zagrebačkom kazalištu lutaka, i nastavio se kroz plesne radionice u ponedjeljak, 29. 11. 2021. u Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.

Učenica 4. razreda osnovne škole suvremenog plesa, Umjetničke škole Poreč, Nika Hočevar, u pratnji učiteljice plesa Andreje Široki sudjelovala je u daCi festivalu malih plesnih formi. Nika je solo koreografiju osmislila zajedno s učiteljicom Andrejom, a glazbu je pripremio učitelj Haris Brković. Uz izražajne plesne pokrete na skladbu Cycle of life, Nika je na pozornici “otplesala” čitav život i pokazala velik napredak, originalnost i kreativnost.

Nikin nastup možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/7veQkhPrCpU

Osim što se imala priliku predstaviti na nastupu, Nika je prisustvovala nastavi u Školi suvremenog plesa Ane Maletić, te i na taj način stekle novo iskustvo u plesu, kreativnosti i druženju s vršnjacima i profesionalnim plesačima.

Ponosni smo na prezentaciju plesne škole Umjetničke škole Poreč u Zagrebu i ovim putem želimo pohvaliti i čestitati učenici Niki Hočevar i njezinim učiteljicama, učitelju Harisu, ali i roditeljima koji nam uvijek daju podršku i prate rad škole.

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: