Izvrstan nastup učenika na 22. Požeškom plesokazu

22. Požeški plesokaz - međunarodni festival plesa održao se u Gradskom kazalištu Požega od 3. do 5. ožujka

22. Požeški plesokaz – međunarodni festival plesa održao se u Gradskom kazalištu Požega od 3. do 5. ožujka 2023. u organizaciji Umjetničke organizacije “Plesna radionica Ilijane Lončar” uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

Umjetničku školu Poreč sa zapaženim i originalnim nastupom i s puno pohvala predstavili su učenici 4. razreda suvremenog plesa s koreografijom pod nazivom Igra kaosa koju je  osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu napisao učitelj Haris Brković.

Učenici 4. razreda su svojom izražajnošću i posvećenošću prenijeli emocije na publiku i vrhunskom izvedbom oduševili sve prisutne. Osim što su se  predstavili nastupom, imali su priliku sudjelovati i na plesnim radionicama suvremenog i jazz dance plesa pod stručnim vodstvom plesnih pedagoginja, koreografkinja i plesačica  Dore Šesto i Ilone Cvitić Kanceljak  te tako naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva.

Tijekom cijelog vikenda nastupalo je 500 plesača iz 40 plesnih grupa, studija i škola iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Češke i Sjeverne Makedonije. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije. Zahvalni smo i sretni da učenici i učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč već sedmu godinu za redom sudjeluju na Požeškom plesokazu. Učenici se uvijek raduju nastupu, radionicama i korisnom iskustvu druženja s plesačima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Bravo i čestitke našim dragim učenicima 4.razreda Ariani Zović, Vanji Anji Terlević, Klari Cukrov, Leoni Janko i Ivanu Bošnjaku i učiteljicama Andreji Široki i Mirjani Siladić. Isto tako veliko hvala i učitelju Harisu Brkoviću na predivnoj glazbi koju je skladao posebno za ovu koreografiju. Posebno zahvaljujemo dragim roditeljima koji podržavaju rad škole suvremenog plesa i u svemu nam pomažu i surađuju.

Svima želimo još puno radosti i uspjeha kroz glazbu i ples uz najljepše želje!

Podijeli ovu objavu: