Izvrstan nastup učenika plesa UŠP s plesnom predstavom “PLAY, PLAY!”

Učenici suvremenog plesa u srijedu 14. lipnja 2023. godine izveli su dvije plesne predstave

Učenici suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč pod vodstvom učiteljice plesa Andreje Široki u srijedu 14. lipnja 2023. godine izveli su dvije izvedbe plesne predstave „Play, play“, jednu u jutarnjem terminu za učenike osnovnih škola OŠ Poreč i TOŠ „Bernardo Parentin“ i jednu u večernjem terminu za pučanstvo. U predstavi su plesali učenici završnog, 4. razreda plesnog odjela Umjetničke škole Poreč: Ariana Zović, Ivan Bošnjak, Klara Cukrov, Leona Janko i Vanja Anja Terlević. Ideju za predstavu osmislila je učiteljica plesa Andreja Široki, kao i koreografiju, scenografiju i kostimografiju. Glazbu posebno za predstavu “Play, play!”  skladao je učitelj Haris Brković. Finalnu pjesmu za koju je i sama napisala tekst “Play, play!” pjevala je naša svestrana učenica plesnog odjela Ariana Zović, a  posebno za pjesmu “Play, Play” osmislio je i snimao gitaru Danijel Damjanović. Uz plesnu predstavu predstavljena su i dva plesna videa “Cycle of life”  i “Trio Triola” u izvedbi učenica plesnog odjela: Nike Hočevar, Ariane Zović i Emili Škaro. Ideju i koreografiju za oba plesna videa potpisuje učiteljica plesa Andreja Široki, a glazbu učitelj Haris Brkić.

Obje izvedbe predstave “Play,play!” su uz gromoglasni aplauz pozdravili učenici osnovnih škola što je bio najbolji pokazatelj oduševljenja predstavljenim umjetničkim djelom Umjetničke škole Poreč, radom učiteljice Andreje Široki i učenika Ariane, Leone, Klare, Anje Vanje i Ivana. Učenici osnovnih škola vratili su se prepuni dojmova ponovno pogledati predstavu i navečer, a mnogi su poželjeli postati učenici plesnog odjela Umjetničke škole Poreč. Roditelji i posjetitelji večernje izvedbe srdačnim i dugotrajnim aplauzom te skandiranjem nekoliko puta su vraćali izvođače na scenu zbog čega je završna scena i finalna pjesma “Play,play!”  izvedena još jednom, a ovog puta su svi u dvorani zajedno s izvođačima zapjevali i zaplesali.

Predstava je priča o odrastanju, zaigranosti, prijateljstvu, ljubavi i dječjim maštanjima o budućnosti ispričanu kroz pokret, ples i glazbu i na taj način je omogućila svima da se u njoj pronađu i s njom poistovjete, kako djeca tako i odrasli.

Ponosni smo na završni projekt i prezentaciju učenika plesnog odjela Umjetničke škole Poreč te ovim putem želimo pohvaliti i čestitati Ariani Zović, Vanji Anji Terlević, Klari Cukrov, Leoni Janko, Ivanu Bošnjaku i učiteljici Andreji Široki na izuzetno inspirativnom nastupu, stvaralačkom radu, kreativnosti, ljubavi, trudu i posvećenosti,  a učitelju Harisu Brkoviću na neponovljivoj i originalnoj  glazbi koja već postaje hit kao i predstava „Play,play!“.

Veliko hvala i roditeljima koji nam uvijek daju podršku i predivnu suradnju jer jedino udruženi možemo uspjeti u ovako velikim projektima gdje naša djeca dobivaju nevjerojatno iskustvo i napredak.

Svima želim puno radosti i uspjeha uz glazbu i ples od srca,

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Galerija slika

Podijeli ovu objavu: