Prijem za izvrsne i nagrađene učenike

Učenici Umjetničke škole odlični su harmonikaši, pijanisti, flautisti, gitaristi i plesači, te Oskari znanja

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč održan je jučer prijem za izvrsne i nagrađene učenike ove ustanove, koji su zajedno s profesorima i ravnateljicom Sanjicom Sarom Radetić upriličili gradonačelnik Loris Peršurić i pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Kordić.

Mladim glazbenicima, koji su zaključili osnovnoškolsko glazbeno obrazovanje tijekom svih šest godina s prosjekom 5.00, kao i onima okrunjenima s više nagrada na raznim međunarodnim i nacionalnim natjecanjima u ovoj školskoj godini, gradonačelnik je uputio iskrene čestitke u ime Grada, te im podijelio zahvalnice.

– Drago mi je da ovom simboličnom podjelom zahvalnica i poklona možemo bar malo pokazati koliko cijenimo vaš rad. Vaš konstantan i marljiv rad, vaša predanost, zalaganje, i velika ljubav koju imate prema glazbi i umjetnosti zaslužuju sve pohvale. Čestitam i svim vašim mentorima i ravnateljici, te roditeljima na trudu i zalaganju za vas. Raduju nas svi vaši uspjesi na natjecanjima o kojima nas gotovo svakodnevno obavještavate, rekao je gradonačelnik.

Učenici koji su ostvarili uspjeh 5.00 tijekom svih šest razreda osnovne glazbene škole su Vita Banovac, Antea Blažević, Julia Brajković, Petar Brajković, Laura Černjul, Matija Gluhić, Klara Gulić, Leona Janko, Emili Jurcan, Leo Jurković, Ava Asia Kanceljak, Eva Korlević, Chiara Mačinić, Armin Mešić, Jona Emilia Miloš, Vito Raičković Nikolaš, Elena Popović. Učenice koje su ostvarile uspjeh 5.00 tijekom svih šest razreda osnovne plesne škole su Leona Janko i Ariana Zović. Ovi su učenici i učenice, uz zahvalnice od Grada, dobili i poklon bon od 120 eura.

Čak 76. učenica i učenika na natjecanjima u protekloj školskoj godini ostvarili uspjeh na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima u harmonici, gitari, flauti, plesu, violini, klaviru, a sudjelovali su i kao harmonikaški orkestar, gitarski orkestar i zbor. Ovo je, kako je istaknula ravnateljica, bila godina u kojoj je osvojeno najviše nagrada do sada.

Zahvalnice su dobili i njihovi mentori i mentorice Ivana Katunar, Samanta Stell, Aleksandra Orbanić, Paolo Peruško, Vilijana Šugar, Ana Šterpin Zagoranski, Anamarija Lovrečić, Sandra Šustereiter, Marijana Gulić, Hrvoje Hleb, Matea Beotić i Tamara Ignjatović.

Posebne  zahvalnice dobili su i članovi harmonikaškog orkestra pod vodstvom Anamarije Lovrečić koji su osvojili 1. mjesto na Državnom prvenstvu  – Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa čime su se okrunili titulom Oskar znanja. Oni su Martina Bošnjak, Diego Damijan, Adrian Deković, Ajdin Džafić, Ivano Ivetić, Emili Jurcan, Leo Jurković, Eva Korlević, Impreza Legović, Ellen Leporiz, Armin Mešić i Laura Velenik.  

Ravnateljica Umjetničke škole Poreč zahvalila je Gradu što redovno prepoznaje i podržava rad Umjetničke škole Poreč, koja iz godine u godinu upisuje sve veći broj djece – sada već više od 300, u odnosu na nekadašnjih 100 učenika, a želja im je da u Poreču dobiju i srednju glazbenu školu, kako bi učenici mogli nastaviti svoje glazbeno obrazovanje.

Podjelu zahvalnica u ugodnoj i opuštenoj atmosferi zaključili su sami učenici prigodnim izvedbama.

Podijeli ovu objavu: