Učenice škole suvremenog plesa na 23. Požeškom plesokazu

Učenice završnog razreda izvrsnim nastupom predstavile školu na međunarodnom festivalu plesa

Međunarodni festival plesa Požeški plesokaz, ove godine 23. po redu, održao se u  Gradskom kazalištu Požega od 1. do 3. ožujka 2024. u organizaciji Umjetničke organizacije “Plesna radionica Ilijane Lončar” uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i medija, Grada Požege, Požeško-slavonske županije te turističkih zajednica Grada i Županije.

Umjetničku školu Poreč su već prve večeri festivala sa zapaženim i originalnim nastupom i uz puno pohvala predstavile učenice 4. razreda suvremenog plesa s koreografijom pod nazivom „Nostalgija“ koju je osmislila učiteljica suvremenog plesa Andreja Široki, a glazbu napisao učitelj Umjetničke škole Poreč Haris Brković. Učenice su svojom izražajnošću i posvećenošću prenijele emocije na publiku i izvrsnom izvedbom oduševile sve prisutne. Osim što su se predstavile nastupom, imale su priliku sudjelovati i na plesnim radionicama suvremenog plesa i jazz dance-a pod stručnim vodstvom plesnih pedagoginja i plesačica Nike Lilek i Virne Hošnjak te tako naučiti nove plesne korake i plesati zajedno s vršnjacima iz zemlje i inozemstva. Uz radionice naše učenice imale su priliku pogledati i profesionalnu plesnu predstavu “Olimpijada duše“ Masa dance company.

U programu ovogodišnjeg Plesokaza sudjelovali su plesači iz 25 gradova Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, ukupno 44 plesne škole, grupe, studija i klubova. Kvalitetu i značaj Plesokaza za hrvatsku plesnu umjetnost i ove su godine svojim dolaskom uveličali predstavnici umjetničkih škola i akademije. Zahvalni smo i sretni da učenici i učiteljica suvremenog plesa Umjetničke škole Poreč već osmu godinu za redom sudjeluju na Požeškom plesokazu. Učenici se uvijek raduju nastupu, radionicama, predstavama i korisnom iskustvu druženja s plesačima iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Bravo i čestitke našim dragim učenicama četvrtog razreda Dori Milohanić, Juliji Arman, Tipi Pisačić i Tisi Faflja te učiteljici Andreji Široki. Isto tako, veliko hvala i učitelju Harisu Brkoviću na predivnoj glazbi koju je skladao posebno za ovu koreografiju. Od srca zahvaljujemo dragim roditeljima koji prepoznaju i podržavaju rad škole suvremenog plesa i u svemu nam pomažu i surađuju.

Svima želimo još puno radosti i uspjeha kroz glazbu i ples uz najljepše želje!

Podijeli ovu objavu: