Završni program učenika plesnog odjela UŠP

Plesni odjel predstavljen je pred mnogobrojnom publikom 20. lipnja Završnim plesnim programom

Plesni odjel Umjetničke škole Poreč predstavljen je pred mnogobrojnom publikom 20. lipnja 2023. Završnim plesnim programom na otvorenom ispred Umjetničke škole Poreč.

Kreativnim oblikovanjem scene učiteljice/korepetitorice plesnog odjela Mirjana Siladić i Anamarija Lovrečić doprinijele su da dočaraju pravu ljetnu plesnu pozornicu na kojoj su učenici Plesnog odjela pokazali svoje koreografije, tehničke i ritamsko-plesne etide te na kraju programa predstavili su plesnu predstavu „Play, play!“. Predstava je nakon uspješnih izvedbi u kazalištu za ovu prigodu izvedena i na otvorenom. Plesne koreografije rad su učenika i učiteljice plesa Andreje Široki, dok je „Play, play!“ autorska predstava učiteljice Široki za koju je autorsku glazbu napisao učitelj škole Haris Brković. Uz koreografije suvremenog plesa i predstavu izvedena je i baletna etida u izvedbi učenica 3. razreda i koreografiji učiteljice baleta Olge Čehić.

Učenice Plesnog odjela 3 i 4. razreda predstavile su se i klavirskim skladbama koje je pripremila i uvježbala s učenicama učiteljica Mirjana Siladić. Cijeli program je vodila učiteljica Andreja Široki gdje je uz svaku najavu roditeljima i publici na zanimljiv način približila, prezentirala i objasnila teme odgojnog plesa i načine na koji su nastale prikazane koreografije.

Plesni odjel djeluje unutar Umjetničke škole Poreč već 10 godina. Njegov cilj je razvijanje kreativnosti kod djece, otkrivanje i razvijanje plesne darovitosti, upoznavanje s plesnom umjetnosti, stjecanje znanja i vještina za daljnje profesionalno školovanje te usvajanje vještina javnog nastupa. Od brojnih projekata koji se rade u Plesnom odjelu vrijedi istaknuti autorske plesne predstave „Ježeva kućica“ , „Alisa u zemlji čudesa“ i „Play, play!“ u režiji i koreografiji učiteljice Andreje Široki s autorskom glazbom učitelja Harisa Brkovića.

Predstave su uz premijere i izvedbe u kazalištu u Poreču gostovale u Sisku na Međunarodnom festivalu dječjih kazališta Maslačak te u kazalištu u Virovitici i kazalištu Knap u Zagrebu. Aktualna predstava „Play, play!“ nedavno je gostovala na „Pentecostal Rose Celebration“ u Siofoku u Mađarskoj. Uz plesne predstave kreiraju se i produciraju i plesni video uradci te se njeguje suradnja kroz projekt „Učitelj i umjetnik“ s umjetnicima iz drugih umjetničkih područja kao što su fotografija i film. Na ovakav način učenici plesnog odjela se već vrlo rano susreću s profesionalnim umjetničkim radom te specifičnostima plesne izvedbe i produkcije.

Ponosni smo na naše učenike, na njihov cjelogodišnji trud, rad i napredak te na kreativnoj i izražajnoj prezentaciji završnih koreografija i predstave. Posebno zahvaljujemo dragim roditeljima koji uvijek podržavaju i prate rad škole suvremenog plesa i u svemu nam pomažu i surađuju.

Svima želimo sretne ljetne praznike i puno radosti uz glazbu i ples!

Podijeli ovu objavu: