Fenomenalan koncert Shiva Beyond Sound

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine održan je koncert Shiva Beyond Sound-a u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč

U srijedu, 20. ožujka 2024. godine održan je koncert Shiva Beyond Sound-a u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč u sklopu 12. Dana gudača.

Novi je to projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji čine dva izuzetno istaknuta hrvatska violinistička virtuoza, Sho Akamatsu i Ivana Duvnjak Akamatsu. U izvedbi su sudjelovale i profesorice Umjetničke škole Poreč Jenny Brković i Karla Šain na klaviru.

Koncert su otvorili sa sonatom za dvije violine i klavirom u g- molu G.F. Händela. Nastavili su program s glazbenim melodijama iz kultnih filmova „Kum“, „Legenda o jeseni“  i „Pjesma iz tajnog vrta“ u aranžmanima za dvije violine koje za Shivu potpisuje hrvatski dirigent i skladatelj Igor Tatarević. Izuzetna interpretacija, odlična suradnja glasova u kombinaciji sa izrazito zahtjevnim violinskim tehnikama kroz puni i kristalan zvuk tradicionalnog instrumenta svakako je dopro do svakog slušatelja u publici. Na programu se našao i nezaobilazan D. Schostakovich sa 5 komada za dvije violine i klavir kojeg su izveli u potpunosti savršeno. Predivno su prenijeli na publiku svaku emociju, strast i osjećaje koji se isprepliću kroz tih 5 atraktivnih komada. Tako jednostavno, a tako lijepo. Nakon toga  je Ivana Duvnjak Akamatsu, violinistica, ujedno i akademska solo pjevačica-sopran, pjevala pjesmu „Caruso“ poznatog Lucio Dalle u obradi Shiva Beyond Sounda. Malo je reći da nas je ostavila bez daha, publika je bila oduševljena interpretacijom, ali i aranžmanom u kojem je melodiju nakon glaza preuzeo Sho s violinom. Pravo su oduševljenje i ovacije publike, ostavili su za kraj i počastili nas sa Montijevim Czardasom za dvije violine i klavir. Ispraćeni burnim pljeskom izveli su dodatak, ni više ni manje nego Vivaldijev „Presto“ iz „Četiri godišnja doba“ i zaključili koncert u potpunosti.

Izuzetna nam je bila čast ugostiti ovakve divne glazbenike i biti dio ovakvog koncerta koji će se dugo pamtiti u porečkoj glazbenoj školi. Koncert koji je bio pravo nadahnuće učenicima i učiteljima Umjetničke škole Poreč.

Podijeli ovu objavu: