Osvrt na 12. Dane gudača

U Umjetničkoj školi Poreč održani su od 18. do 23. ožujka 2024. tradicionalno 12. Dani gudača

U Umjetničkoj školi Poreč održani su od 18. do 23. ožujka 2024. tradicionalno 12. Dani gudača.

Gudački se odjel ovom tradicionalnom manifestacijom svake godine predstavlja kroz više koncerata učenika Umjetničke škole Poreč i Područnog odjela Vrsar te organizira seminare, radionice, predavanja i koncerte renomiranih gudača i glazbenih pedagoga.

Dani gudača su započeli  18. i 19. radionicom za prve razrede i seminar za više razrede koji su održale učiteljice Matea Beotić i Mia Marenić. Treći dan smo u školi imali priliku ugostiti violinisticu Ivanu Duvnjak Akamatsu i violinista Sho Akamatsu koji su održali seminar učenicima violine. Iste večeri su održali izvrstan koncert pod nazivom SHIVA BEYOND SOUND.

Četvrti dan naši učenici imali su priliku predstaviti se i pokazati svoju muzikalnost i znanje.

Posebna radost je koncert učenika prijateljskih škola Primorsko-goranske i Istarske županije na kojem nastupaju najbolji mladi gudači. Ove godine su to bili učenici iz Glazbene škole I. M. Ronjgova Rijeka i Glazbene škole I. M. Ronjgova Pule. Sljedećega dana učenici violončela i gudačkog orkestra imali su priliku prisustvovati seminaru i radionici koju je vodio profesor Mauro Šestan, čime smo i zaokružili naše Dane gudača.

Podijeli ovu objavu: