Ava Asia Kanceljak osvojila nagradu

Učenica flaute Ava Asia Kanceljak osvojila nagradu na međunarodnom online natjecanju Glazbena čipka iz Idrije (SLO)

Međunarodno online natjecanje pod nazivom Glazbena čipka iz Idrije održalo se od 27. do 28. veljače 2021. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 276 kandidata iz 29 zemalja.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama u kojima su sudjelovali učenici osnovnih, srednjih škola i akademija. Ocjenjivački sud za instrument flautu činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Cveto Kobal (Slovenija), Elena Hribernik (Slovenia), Jurka Zoroja (Slovenia) i Samanta Stell (Hrvatska). Ponosni smo da je naša učiteljica savjetnica Samanta Stell izabrana da bude dio ocjenjivačkog suda na ovom važnom natjecanju.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 4. razreda flaute, Ava Asia Kanceljak, pod mentorstvom učiteljice Anamarije Škara Youens i uz korepeticiju učiteljice Jenny Brković.

Učenica Ava Asia natjecala se u III. kategoriji i svojim nastupom osvojila II. nagradu s ukupno 88 bodova.

Nastup učenice Ave Asje u cijelosti možete pogledati na sljedećim poveznicama:

https://youtu.be/IKJi-v5f9wg

https://youtu.be/eOUK8e4Gr_Q

https://youtu.be/p0P8uu10xN4

Učenica Ava Asia višestruko je nagrađivana, izuzetno marljiva i darovita, a pod iskusnim vodstvom i pripremom učiteljice Anamarije Škare Youens njezin talent dolazi do posebnog izražaja. Postignuti uspjeh na ovom natjecanju učenici je dragocjeno iskustvo i motivacija za daljnji trud i predani rad. Ponosni smo na njezin nastup i marljivost u sviranju uz sve ostale obveze. Učenica redovito nastupa i na online koncertima u organizaciji škole te nas sve motivira svojom ljubavlju prema glazbi i muziciranju.

Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljici OŠ Finide, na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učiteljice Anamarije Škare Youens, koja dugi niz godina s učenicima osvaja najviše nagrade na natjecanjima iz flaute.

Čestitke od srca učenici Avi Asji Kanceljak te sjajnoj učiteljici Anamariji Škara Youens na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: