59. županijsko natjecanje u Makarskoj

Učenici gitare Umjetničke škole Poreč osvojili nagrade na 59. županijskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa - solisti

59. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu gitara, Županijsko natjecanje u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga za regiju jug održalo se u Glazbenoj školi Makarska, od 1. do 3. ožujka 2021. godine.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama od I. do VII. kategorije u kojima su sudjelovali učenici osnovnih, srednjih škola i akademija. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Maroje Brčić, Xhevdet Sahatxhija, Tomislav Vasilj, Krešimir Bedek i Tomislav Vukšić.

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici: Chiara Vukadinović (gitara, 6. razred), Klara Gulić (gitara, 4. razred) i Matej Tomrecaj (gitara, 3. razred, Područni odjel Vrsar).

U I. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 11 godina, učenik Matej Tomrecaj svojim nastupom osvojio je II. nagradu s 89,70 bodova. Matej je iznimno darovit i marljiv učenik kojeg je za natjecanje pripremala učiteljica gitare Područnog odjela Vrsar Sandra Šustereiter. Ovo je prvi put da je Matej sudjelovao na natjecanju iz gitare te je tim ovaj uspjeh još veći i značajniji.

U II. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 13 godina, učenica Klara Gulić svojim nastupom osvojila je II. nagradu s 87,60 bodova.

U III. kategoriji, u kojoj su se natjecali učenici do 15 godina, učenica Chiara Vukadinović svojim nastupom osvojila je II. nagradu s 88,60 bodova. Klaru i Chiaru pripremao je učitelj Hrvoje Hleb.

Učenice Chiara i Klara višestruko su nagrađivane, izuzetno marljive i darovite, a pod iskusnim vodstvom i pripremom učitelja Hrvoja Hleba njihov talent dolazi do posebnog izražaja.

Učenicima je nastup na natjecanju i postignuti uspjeh dragocjeno iskustvo i velika motivacija za daljnji trud. Ponosni smo na njihov nastup i marljivost u pripremama za ovo važno natjecanje te na predanost u radu i sviranju uz sve ostale obveze.

Zajednički uspjeh Mateja, Klare i Chiare sve nas je razveselio i zaista ih je pravi užitak vidjeti i slušati kako sviraju i motiviraju nas svojom ljubavlju prema glazbi i muziciranjem.

Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljici OŠ Finide, OŠ Poreč i OŠ Vladimira Nazora Vrsar na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učitelja Hrvoja Hleba i Sandre Šustereiter koji dugi niz godina s učenicima osvajaju najviše nagrade na natjecanjima iz gitare.

Čestitke od srca učenicima Mateju, Klari i Chiari te sjajnim učiteljima Sandri i Hrvoju na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: