Oskar znanja za 2020. godinu

Učenice Umjetničke škole Poreč, Chiara Vukadinović i Mia Janko dobitnice ovogodišnje nagrade "Oskar znanja za 2020 godinu"

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihovim mentorima, održala se online 26. veljače 2021. godine te je u emisiji predstavljeno ono najljepše što Hrvatska ima, najbolji učenici i njihovi mentori.

Agencija za odgoj i obrazovanje ove je godine prvi put organizirala online dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 16 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Oskarom znanja nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenici koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika.

Izuzetna nam je čast, ogromna odgovornost i jedinstvena prilika da se prezentiramo uz samo još dvije umjetničke škole Sisak i Samobor. Mia Janko, učenica flaute i Chiara Vukadinović, učenica gitare Umjetničke škole Poreč, nagrađene su Oskarom znanja za svoje izvrsne rezultate u šk. god. 2019./2020.Također i njihova mentorica, Samanta Stell, prof., učiteljica savjetnica nagrađena je priznanjem za Oskara znanja.

Chiara Vukadinović
Mia Janko

Na cjelodnevnom snimanju nastupa u Zagrebu, 25. veljače 2021. sudjelovale su učenice Mia Janko i Chiara Vukadinović zajedno sa svojim učiteljima Samantom Stell, prof. flaute i Hrvojem Hlebom, prof. gitare te korepetitoricom prof. Jenny Brković.

U emisiji je predstavljeno više od 30 oskarovaca te smo imali priliku čuti njihove priče, planove, upoznati njihove profesore i posjetiti njihove škole iz različitih krajeva Hrvatske. Nastupili su mladi glazbenici, pobjednici državnog natjecanja glazbe i plesa iz Umjetničke škole Poreč, GŠ Ferdo Livadić Samobor te Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska koja je nastradala u potresu, a postala je simbol oporavka i obnove nakon razornoga potresa.

Učenicima i njihovim mentorima čestitkama obratili su se ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te su istaknuli kako osim marljivosti učenika, u njihovom uspjehu važnu ulogu imaju roditelji i učitelji kojima su nagrade također posvećene. 

Prijenos emisije dodjele Oskara znanja u cijelosti možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=l0eIeaVecos. Priče uspješnih učenika motiviraju nas i još jednom potvrđuju da se ljubav prema glazbi, umjetnosti ili znanosti, uz naporan rad, trud i odricanje isplate i donose višestruke rezultate.

Čestitke Chiari Vukadinović, Mii Janko i prof. Samanti Stell na svim uspjesima, posebno na Oskaru znanja. Ponosni smo i sretni što živimo i radimo u sredini gdje postoje tako darovita, sjajna, radišna djeca kao što su Mia i Chiara.

Chiara, Mia i prof. Samanta uzori su i poticaj svima nama. Ovakav uspjeh moguće je ostvariti samo uz veliku podršku roditelja, divnih učitelja i ravnateljice OŠ Finide.

Hvala svima uz čestitke i najljepše želje,

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

oskar znanja
Podijeli ovu objavu: