Učitelj harmonike Paolo Peruško dobitnik godišnje nagrade HDGPP-a

Godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga dobio je naš učitelj harmonike Paolo Peruško

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga i ove godine dodijelilo je Godišnje nagrade te smo iznimno sretni i ponosni što je ovogodišnju Godišnju nagradu HDGPP-a dobio naš učitelj harmonike Paolo Peruško.

Nagrade su dodijeljene u Atriju Arheološkog muzeja u Osijeku, 17. prosinca 2022. godine. Paolo Peruško zaposlen je u Umjetničkoj školi Poreč od 2008. godine.

Svoju ljubav prema zvucima harmonike uspješno prenosi svojim učenicima. Tijekom svog dosadašnjeg dugogodišnjeg rada s učenicima, iskazuje iznimne pedagoške rezultate te su njegovi učenici osvojili više od stotinu nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima od 2008. godine.

U suradnji s harmonikaškim odjelom Umjetničke škole Poreč organizira, osmišljava i realizira manifestaciju pod nazivom „Dani harmonike“. Manifestacija se sastoji od niza koncerata i predavanja s eminentnim gostujućim profesorima, a surađuje i s Muzičkom akademijom Sveučilišta „Jurja Dobile“ u Puli, Agencijom za odgoj i obrazovanje te ostalim glazbenim školama regije. „Dani harmonike“ osmišljeni su s ciljem afirmacije mladih harmonikaša kroz koncerte, predavanja i druženja te razmjenu iskustava između profesora harmonike koji dolaze iz različitih glazbenih škola u Istri i šire. Potiče i pruža mogućnost da se učenici razvijaju i napreduju upoznajući se i radeći s međunarodno priznatim glazbenim pedagozima te slušajući vrhunske koncerte.

Redovito sudjeluje na raznim seminarima i predavanjima s željom za stručnim usavršavanjem i napredovanjem. Tijekom gostovanja u glazbenim školama u Kutini i Požegi održao je nekoliko predavanja na teme: Kako motivirati učenike, Koncertna djelatnost i Kako nastaje zvuk na harmonici s ciljem dijeljenja primjera dobre prakse i unaprjeđenja rada.

Njegovi učenici sudjeluju na raznim festivalima, promocijama, značajnim proslavama i sjednicama gradskog vijeća i Istarske županije. Često motivira učenike za brojne nastupe, a i mnogi njegovi učenici na kraju šestogodišnjeg glazbenog obrazovanja održe samostalni koncert.

Član je prosudbenih komisija na natjecanjima Međunarodnih susreta harmonikaša u Puli, Hrvatsko natjecanje za harmoniku u Daruvaru, Akkordeon Art u sarajevu i Citta di Treviso u Italiji. Temeljem rezultata rada, u zvanje profesor savjetnik napredovao je 2015. godine.

U odnosu s djecom i roditeljima pokazuje svoju predanost, spremnost za pomoć i podršku djeci te motivaciju za napredovanjem. U kolektivu rado i uspješno surađuje s drugima, dijeli znanja i iskustva s mlađim kolegama te svojim radom doprinosi unaprjeđenju kvalitete škole.

 Izuzetno smo ponosni i sretni da već dugi niz godina učitelji Umjetničke škole Poreč dobivaju nagrade struke, što potvrđuje kvalitetu i vrijednost naše škole. Bravo za učitelja Paola Peruška, sve čestitke i pohvale od srca!

Podijeli ovu objavu: