Učenik harmonike David Pršurić dobitnik nagrade Oskar znanja

Oskarom znanja nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima

Svečanost dodjele priznanja Oskara znanja za učenike i studente glazbenih i plesnih škola i muzičkih akademija koji su osvojili prve nagrade i prva mjesta na državnim natjecanjima glazbe i plesa te njihovim mentorima, održala se 13. i 14. lipnja 2022. godine u sportskoj dvorani XV. gimnazije u Zagrebu.

Agencija za odgoj i obrazovanje ove je godine ponovno organizirala dodjelu nagrade Oskar znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju kojom se već 18 godina nagrađuju najbolji učenici i nastavnici osnovnih, srednjih, glazbenih i umjetničkih škola u Republici Hrvatskoj. Oskarom znanja nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, učenici koji su postigli najbolje rezultate, pokazali iznimne vještine rješavanja problemskih zadataka, predstavili najbolje istraživačke radove i imali iznimno zapažen glazbeni nastup na Natjecanju mladih glazbenika.

Izuzetna nam je čast da je ove školske godine Oskarom znanja nagrađen učenik 3. razreda harmonike, David Pršurić. Također i Davidov mentor, učitelj Paolo Peruško nagrađen je priznanjem za Oskara znanja.

Učenicima i njihovim mentorima čestitkama obratili su se ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te su istaknuli kako osim marljivosti učenika, u njihovom uspjehu važnu ulogu imaju roditelji i učitelji kojima su nagrade također posvećene. Priče uspješnih učenika motiviraju nas i još jednom potvrđuju da se ljubav prema glazbi, umjetnosti ili znanosti, uz naporan rad, trud i odricanje isplate i donose višestruke rezultate.

Čestitke Davidu Pršuriću i prof. Paolu Perušku na svim uspjesima, posebno na Oskaru znanja. Ponosni smo i sretni što živimo i radimo u sredini gdje postoje tako darovita, sjajna, radišna djeca kao što je David i ovim putem zahvaljujemo i dragim roditeljima na velikoj podršci i suradnji. Ovakav uspjeh moguće je ostvariti samo uz veliku podršku roditelja, divnih učitelja i ravnateljice OŠ Finida.

Učenik David Pršurić i prof. Paolo Peruško
Podijeli ovu objavu: