Učiteljica Anamarija Lovrečić dobitnica nagrade HDGPP-a

Ovogodišnja dobitnica Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga je učiteljica mentorica Anamarija Lovrečić

Ovogodišnja dobitnica Godišnje nagrade Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga je učiteljica mentorica Umjetničke škole Poreč Anamarija Lovrečić. Nagrade su dodijeljene prilikom Svečanosti i koncerta povodom Dana Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga  u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Zadru, 17. prosinca 2023. godine.

Svoj glazbeni put Anamarija Lovrečić započinje 1992. godine kao učenica u Umjetničkoj školi Poreč kod prof. Vilijane Šugar i prof. Đeni Dekleva Radaković. Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Puli završava kod prof. Franka Bošca, u čijoj klasi započinje i studij harmonike. Diplomirala je 2007. na Muzičkoj akademiji u Puli, smjer Klasična harmonika, u klasi prof. Denisa Modrušana. Godine 2023. upisuje „Second level master of arts – post graduate in contemporary music interpretation“ na Conservatorio Santa Cecilia u Rimu (u klasi prof. Massimiliana Pitocca).

Tijekom svog školovanja, a kasnije i rada u školi, Anamarija sudjeluje na brojnim državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima kao solistica te u komornim sastavima i harmonikaškim orkestrima osvojivši vrijedne nagrade od kojih se ističu prva mjesta na natjecanjima u Hrvatskoj i Italiji. Predstavljajući Republiku Hrvatsku nastupila je kao solistica na Svjetskom trofeju harmonike u Portugalu (2000. godine) i Francuskoj (2005. godine) te u kategoriji komornih sastava na prvom online izdanju tog natjecanja 2020. godine. Tijekom dosadašnjeg rada Anamarija je bila članica stručnih odbora međunarodnih natjecanja „Antonio Janigro“ Poreč, „Međunarodni susret harmonikaša“ Pula, „Porečki tirando“ i natjecanja „Pianoforte Poreč“. Zajedno s kolegama harmonikaškog odjela škole organizira Dane harmonike u Umjetničkoj školi Poreč. Nevjerojatan je uspjeh učenika Harmonikaškog orkestra koje je toliko motivirala da su osvojili 1. nagradu na Regionalnom natjecanju  i nastupali na državnom natjecanju 2023. godine te dobili 1. nagradu 1. mjesto i Oskara znanja. Godine 2021. napredovala je u zvanju – prof. mentor.

Učiteljica Anamarija je omiljena u kolektivu, uvijek spremna pomoći i podržati učenike i kolege. Djeca i roditelji vole je zbog njenog predanog rada, ljubavi i odnosa prema djeci, glazbi i svome poslu. Stoga smo posebno radosni što je njen rad prepoznat i nagrađen od struke te što je upravo ona jedna od pet učitelja u Hrvatskoj odabranih za Godišnju nagradu HDGPP-a za 2023. godinu.

Godišnja nagrada učiteljici Anamariji Lovrečić, uz sve dosadašnje godišnje nagrade učiteljima i školi i ravnateljici za najuspješniju školu i ravnateljicu još jednom potvrđuje kvalitetu rada škole i njezinih učitelja, zajedništvo, posvećenost i entuzijazam.

Podijeli ovu objavu: