Porečki harmonikaši ponovno dobili Oskara znanja

Oskar znanja dodjeljuje se pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023.

U utorak, 13. lipnja 2023. godine u 12 sati u Kongresnoj dvorani Globus na Zagrebačkom velesajmu održala se Svečana dodjela Oskar znanja pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima.

Dodjelu Oskar znanja organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija. Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima, ove se godine dodjeljuje 19. put. Na školskim natjecanjima ove je godine sudjelovalo gotovo 100.000 učenika, a 400 najboljih dobilo je Oskara znanja.

Učenici harmonikaškog orkestra Umjetničke škole Poreč osvojili su ovogodišnji Oskar znanja, kao Državni prvaci na 61. Državnom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo u travnju u Požegi. Svojom su izvedbom, zajedno sa njihovom dirigenticom učiteljicom mentoricom Anamarijom Lovrečić, osvojili prvo mjesto i prvu nagradu u A kategoriji harmonikaških orkestara.

U harmonikaškom orkestru Umjetničke škole Poreč nastupaju učenici harmonike: Martina Bošnjak, Diego Damijan, Adrian Deković, Ajdin Džafić, Ivano Ivetić, Emili Jurcan, Leo Jurković, Eva Korlević, Impreza Legović, Ellen Leporiz, Armin Mešić i Laura Velenik.

Na samoj dodjeli nagrađenim učenicima i mentorima obratili su se, među ostalima i ministar Ministarstva znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać. Videopozivom prisutnima su se obratili i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, Znanstvenik prof. dr.sc. Dragan Primorac te lovac u Potjeri Dean Kotiga.

Skulpturu Oskara znanja tijekom godina kreirali su akademski umjetnici, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba i studentica Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a ove su godine skulpturu izradili učenici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Ponosni smo na naše harmonikaše i učiteljicu mentoricu Anamariju Lovrečić koji iza sebe imaju izuzetno uspješnu novu godinu, bogatu brojnim probama, koncertima, natjecanjima, nagradama, novim iskustvima, velikim glazbenim napretkom, putovanjima i zajedništvom. Vjerujemo da će im i ovo iskustvo primanja nagrade Oskar znanja biti poticaj za daljnji angažman u glazbenom obrazovanju i nagrada za uložen trud. Čestitamo svim učenicima i učiteljici Anamariji od srca i zahvaljujemo dragim roditeljima na podršci.

Podijeli ovu objavu: