Harmonikaši osvojili nagrade na Online natjecanju “Accordeus”

Harmonikaški odjel Umjetničke škole Poreč predstavio se solistom Erikom Petrovićem te Kvartetom

Organizacijski odbor festivala klasične glazbe “Orfej” iz Sarajeva, organizirao je drugo izdanje online glazbenog  natjecanja “Accordeus”, namijenjenog solistima na harmonici i komornim ansamblima (bez ograničenja u izboru instrumenata). Ove su se godine odazvali brojni natjecatelji iz Poljske, Moldavije, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Italije, Litve, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Češke te vrlo brojni natjecatelji iz Kine.

Harmonikaški odjel Umjetničke škole Poreč predstavio se solistom Erikom Petrovićem te Kvartetom te su osvojili dvije vrlo vrijedne nagrade.

Erik Petrović, učenik 4.razreda harmonike u 2. kategoriji svojim nastupom te poslanom video snimkom osvojio je vrijednu II. nagradu.

Kvartet harmonika u sastavu: Vito Janko, 4.r., Lucia Janko, 3.r., Lena Pelaić, 6.r. i Leona Janko. 6.r. u kategoriji komornih sastava do 15 godina i gdje su uključeni svi instrumenti, osvojio je I. nagradu.

Učenika Erika i kvartet harmonika pripremila je njihova mentorica Ana Šterpin Zagoranski, prof. savjetnica.

Porečki harmonikaši već su uvelike poznati po svojim sjajnim rezultatima i zapaženim nastupima u školi, Gradu i okolici, a ove nagrade samo potvrđuju njihov napredak i predanost glazbi i najdražem instrumentu – harmonici. Ponosni smo da imamo učenike koji uz osnovnu školu osvajaju i izvrsne rezultate u glazbenoj školi i od srca ih želimo pohvaliti, kao i zahvaliti njihovim roditeljima na podršci i suradnji bez koje ovakvi rezultati ne bi bili mogući.

Bravo za naše harmonikaše i učiteljicu Anu Šterpin Zagoranski koja ih prati, nadahnjuje, motivira i usmjerava na njihovom glazbenom putu! Sve pohvale i čestitke!

Podijeli ovu objavu: