Porečki harmonikaši oduševili publiku na svečanosti u Münchenu

Na svečanoj sjednici povodom proslave Dana državnosti, u kulturnom djelu nastupili su učenici Umjetničke škole Poreč

Hrvatski konzulat u Münchenu organizirao je 31. svibnja svečanost povodom proslave Dana državnosti, na kojoj su se okupili brojni političari, kulturni i gospodarski djelatnici Bavarske, među kojima su prisustvovali i predstavnici turističkog sektora. Na poziv generalnog konzula Republike Hrvatske u Münchenu Vladimira Duvnjaka, suorganizator svečanosti bio je Grad Poreč-Parenzo zajedno s Turističkom zajednicom Poreča, te je održana prezentacija grada Poreča, turističke ponude grada kao i mnogobrojne istarske delicije. Poreč je predstavljen i kao pobratim njemačkog grada Poinga s kojim je 2013. godine potpisao Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa, dok su se župe Poreč i Poing zbratimile godinu kasnije.

Ispred gotovo 400 sudionika na svečanoj sjednici povodom proslave Dana državnosti, u kulturnom djelu nastupili su, možemo reći već prepoznatljivi brand grada Poreča-Parenzo – porečki harmonikaši, učenici Umjetničke škole Poreč.

David Pršurić, učenik 3. razreda, kao ovogodišnji pobjednik državnog natjecanja u svojoj kategoriji zadivio je uzvanike Brahmsovom obradom Mađarskog plesa br. 5. Davida je pripremao njegov mentor Paolo Peruško, prof. savjetnik.

Atraktivnom skladbom E. Derbenka, svečanost su zaokružili i izazvali oduševljenje publike kvintet harmonika u sastavu Vito Janko, Lucia Janko, Lena Pelaić, Erik Petrović i Leona Janko. Harmonikaši koji sviraju jazz animirali su publiku te se ritmiziranim pljeskom publika uključila u samu izvedbu. Kvintet je pripremila Ana Šterpin Zagoranski, prof. savjetnica.

Ponosni smo i zadovoljni da su upravo naši učenici imali priliku sudjelovati na ovaj način na svečanosti u Münchenu te da je njihov trud i marljivost nagrađen prilikom da putuju, sviraju pred velikom publikom i iskuse nastup u jednom od većih europskih gradova. Čestitamo od srca našim harmonikašima Davidu, Vitu, Lucii, Leni, Eriku i Leoni te učiteljima Ani i Paolu na izvrsnom nastupu i prezentaciji škole i grada Poreča-Parenzo u Münchenu! Hvala od srca i ponosnim roditeljima koji nas podržavaju i uvijek surađuju! Bravo i pohvale svima!

Podijeli ovu objavu: