Eva Palman osvojila II. nagradu na Državnom natjecanju

62. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa odvijalo se od 18.-25. travnja 2024. godine

62. hrvatsko natjecanje za učenike i studente glazbe za disciplinu flauta u organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga održalo se od 18. do 25. travnja 2024. godine.

Natjecanje se odvijalo u kategorijama po dobi od I. do VII. kategorije. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Marina Novak, Samanta Stell, Tomislav Žužak, Goran Merčep i Davor Reba.

Umjetničku školu Poreč predstavljala je učenica 6. razreda flaute Eva Palman, koja je osvojila I. nagradu na Regionalnom natjecanju te svojim plasmanom ostvarila pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju. Evu je pripremila učiteljica Eni Severović, a klavirsku pratnju svirala je učiteljica Karla Šain.

U III. kategoriji u kojoj su se natjecali učenici od 15 godina i mlađi, učenica Eva Palman svojim je izvrsnim nastupom osvojila je II. nagradu s visokih 96,88 boda.

Učenica Eva Palman višestruko je nagrađivana, izuzetno muzikalna i darovita. Uz talent je za ovakav rezultat potreban veliki trud i marljivost koju Eva pokazuje ne samo u glazbi, već i u izvrsnim rezultatima u osnovnoj školi. Eva je imala vrlo zahtjevna pripreme i zahtjevan natjecateljski program te je najveći uspjeh što je upravo na samom natjecanju imala najbolji nastup ikad. Svi smo sretni zbog Evine osobne pobjede koja je najbitnija jer u životu, a posebno u umjetnosti možemo se natjecati samo sa sobom i kada na samom natjecanju pod pritiskom ocjenjivanja i atmosfere natjecanja Eva svira najbolje do sada to je najveći uspjeh i mi smo si jako ponosni na Evu.  Svako je natjecanje i sam nastup na natjecanju veliko i dragocjeno iskustvo svakog mladog glazbenika i velika motivacija za daljnji rad I napredak.

Evin uspjeh i postignuti rezultati razveselili su nas i zaista je pravi užitak Evu slušati na  svim nastupima, posebno kako dijeli svoju ljubav prema glazbi s nama.

Veliko hvala i divnim roditeljima koji su ključni za ovakve izvanredne uspjehe. Posebno se zahvaljujemo ravnatelju i učiteljima OŠ Sveti Lovreč Pazenatički na podršci i razumijevanju. Također želimo od srca zahvaliti učiteljici Karli Šain na svim probama, satima zajedničkog sviranja i pripreme te na izvrsnoj klavirskoj pratnji i podršci na putovanjima i natjecanjima.
Eva Palman i učiteljica Karla Šain zajedno su snimale i za CD Ohridske bisere skladatelja Nella Millotija što je trajni i prekrasan zajednički projekt Istarske županije XIIxII 2024. i Umjetničke škole Poreč.

Čestitke od srca učenici Evi Palman, učiteljicama Eni Severović i Karli Šain i dragim roditeljima na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Sretno i samo tako naprijed!

Podijeli ovu objavu: