Harmonikaši nagrađeni na međunarodnom natjecanju u Daruvaru

Od 11. do 14. svibnja 2023. godine održalo se međunarodno natjecanje za harmoniku Daruvar Accordion Award

U Glazbenoj školi Brune Bjelinskog, Dvorcu grofa Antuna Jankoviće te u Crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru održalo se međunarodno natjecanje za harmoniku Daruvar Accordion Award. Na natjecanje se prijavilo 70 natjecatelja koje je pripremilo 43 mentora iz 30 ustanova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske.

Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici, pedagozi i skladatelji: Davor Bobić (Hrvatska), Dalibor Boljun (Hrvatska), Danijela Gazdić (BIH), Mia Grozdanić (Hrvatska), Jovica Ivanović (BIH/Austrija), Jovan Pavlović (Srbija/Norveška), Borut Zagoranski (Hrvatska/Slovenija).

Osim samog natjecanja, program Daruvar Accordion Awarda sadržao je i koncerte (Koncert Hrvatskog komornog orkestra i solista, Koncert Jovana Pavlovića, Koncerte pobjednika natjecanja po kategorijama i podjela diploma) i županijska stručna vijeća za učitelje harmonike na kojima su svoja predavanja prezentirali Davor Bobić, Danijela Gazdić i Jovan Pavlović.

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je četiri učenika koji su postigli slijedeće rezultate:

  • Matteo Ukota, pod mentorstvom učiteljice savjetnice Vilijane Šugar, učenik 1. razreda harmonike, natjecao se u Petar Pan kategoriji i osvojio nagradu.
  • David Pršurić, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška, učenik 4. razreda harmonike, natjecao se u A kategoriji i osvojio nagradu i 1. mjesto uz novčanu nagradu.
  • Ellen Leporiz, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić, učenica 5. razreda harmonike, natjecala se u B kategoriji i osvojila nagradu.
  • Leo Jurković, pod mentorstvom učiteljice savjetnice Vilijane Šugar, učenik 6. razreda harmonike, natjecao se u C kategoriji i osvojio nagradu.

 

Nastupi i osvojene vrijedne nagrade na ovom natjecanju veliki su uspjeh i još jedna

potvrda darovitosti naših učenika te kvalitete rada i marljivost njihovih učitelja.

Vjerujemo da će ih osvojene nagrade motivirati na daljnji trud i rad.

Velika zahvala ide divnim roditeljima koji nam pružaju veliku podršku i s kojima je suradnja i više nego odlična. Posebno zahvaljujemo na podršci i razumijevanju učitelja i ravnatelja osnovnih škola koje naši učenici pohađaju. Vidimo da su i oni prepoznali njihov rad i trud te talent koji se dalje može razvijati samo uz podršku svih nas zajedno.

Od srca čestitke i velike pohvale za učenike: Mattea Ukotu, Davida Pršurića, Ellen Leporiz i Lea Jurkovića te za njihove učitelje Vilijanu Šugar, Anamariju Lovrečič i Paola Peruška! Zaista je najljepše pratiti napredak učenika koji proizlazi iz ljubavi prema glazbi, našem instrumentu harmonika i predanog rada!

Podijeli ovu objavu: