Klaviristi osvojili zlato na međunarodnom natjecanju “Una Corda”

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin natjecanja za mlade klaviriste

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin 3. Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 8 kategorija, ukupno 76 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović.

Umjetničku školu Poreč predstavilo je 5 darovitih i uspješnih učenika koji su svojim nastupima postigli izvrsne rezultate:

  • Učenica 1. razreda klavira, Rene Viljanac, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje,
  • Učenik 4. razreda, Vito Ćosić, u klasi profesorice Ivane Katunar osvojio je srebrno priznanje,
  • Učenica 5. razreda, Rita Gulić, u klasi profesorice Aleksandre Orbanić osvojila je zlatno priznanje, III. mjesto,
  • Učenici Goran Mates, 3. razred i Mika Gubić 4. razred, u kategoriji klavir četveroručno, zlatno priznanje, I. mjesto.

Učenici su dobili pohvale ocjenjivačkog suda za nadahnute i uspješne nastupe na kojima su pokazali svoje vještine i umijeće muziciranja te su na ovaj način motivirani da se i dalje trude i napreduju. Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju izuzetno su marljivi i višestruko nagrađivani. Tijekom ove školske godine sudjelovali su na više glazbenih natjecanja i više puta nastupali na koncertima.  Ponosni smo na uspjeh naših učenika i od srca pohvaljujemo Rene, Vita, Ritu, Miki i Goranu.

Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene nagrade veliko su priznanje učenicima Rene, Goranu, Riti, Miki i Vitu, i profesoricama Aleksandri Orbanić i Ivani Katunar, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak.

Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!

 

Podijeli ovu objavu: