Harmonikaši osvojili I. nagradu na županijskom natjecanju u Opatiji

U Opatiji je od 14. do 17. studenoga 2023. godine održano 62. županijsko natjecanje učenika i studenata glazbe

U Opatiji je od 14. do 17. studenoga 2023. godine održano 62. županijsko natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplini glasovirski duo, glasovir za 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti i komorni sastavi (6-9 članova). Potporu organizaciji Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga dala je Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ocjenjivački sud (za kategorije: dua, tria, kvarteti, kvinteti i sastavi od 6 do 9 članova)  činili su istaknuti pedagozi i eminentni umjetnici: predsjednik Branko Mihanović te članovi Krešimir Bedek, Nenad Merle, Goran Jurković i Lidija Horvat Dunjko.

Na natjecanje u navedenim disciplinama prijavilo se 96 sastava iz osnovnih i srednjih glazbenih škola te Akademije iz cijele Hrvatske. 

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici David Pršurić, 5. razred, Lucia Janko, 5. razred, Erik Petrović, 6.razred i Arian Matić, 6. razred, svirajući zajedno u komornom sastavu koji je pripremila učiteljica Romina Legović.

Kvartet harmonika: David Pršurić, Lucia Janko, Erik Petrović i Arian Matić natjecali su se u I. kategoriji KVARTETA (osnovne škole) te su svojim uspješnim nastupom osvojili I. nagradu s ukupno 95,40 bodova.

Ocjenjivački sud imao je vrlo zahtjevan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj discipline gdje su se zajedno natjecali različiti instrumenti. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe, te umjetničkog dojma izvedbe (ocjene osobnog pristupa izvedbi).

David, Lucia, Erik i Arian osvojivši I. nagradu na Županijskom natjecanju stekli pravo nastupa na Državnom natjecanju koje će se održati od 8. do 10. prosinca 2023. godine u Požegi.

Važno je spomenuti i istaknuti da je harmonikaški kvartet jedini predstavnik Istarske županije u Republici Hrvatskoj koji se natjecao u svim osnovnoškolskim i srednjoškolskim kategorijama. Također su i jedini harmonikaški natjecatelji iz svih osnovnih škola Republike Hrvatske koji će se natjecati na državnom natjecanju i pokazati svoju ljubav prema harmonici i glazbi.

Osvojena I. nagrada i nastup na Državnom natjecanju veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad i napredak. Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate učenika Umjetničke škole Poreč, sve nagrade koje su postigli do sada učenici: Lucia Janko, David Pršurić, Arian Matić i Erik Petrović. Oni su višestruko nagrađivani učenici koji svojom marljivošću motiviraju i druge učenike na veći trud i ljubav prema glazbi. Davidu, Lucii, Eriku i Arianu predstoje dva i pol tjedna intenzivnih priprema za nastup na državnom natjecanju te im od srca želimo uspješne pripreme i nastup na Državnom natjecanju!

Ovakvi rezultati mogući su samo uz najveću podršku i pomoć dragih i predivnih roditelja kojima se od srca zahvaljujemo. Veliko hvala učiteljima i ravnateljima Osnovne škole Finida i Područne škole Kaštelir na podršci i razumijevanju u pripremama i izostancima sa nastave.

Bravo David, Lucia, Erik i Arian čestitke od srca!

Samo naprijed, sretni smo i jako ponosni na sve vas četvero vrhunskih harmonikaša.

Podijeli ovu objavu: