14. Festival malih plesnih formi – daCi Hrvatska

Učenice završnog razreda izvrsnim nastupom predstavile školu na Festivalu malih plesnih formi daCi Hrvatska u Zagrebu

Učenice završnog razreda osnovne škole suvremenog plesa, Umjetničke škole Poreč, Julia Arman, Dora Milohanić, Tisa Faflja i Tipi Pisačić izvrsnim, nastupom s koreografijom Nostalgija su nastupile na 14. Festivalu malih plesnih formi – daCi Hrvatska u Zagrebu.  Festival malih plesnih formi održao se u subotu, 11.studenog. 2023. godine u kazalištu KNAP i nastavio se kroz plesne radionice u nedjelju, 12. studenog 2023. u Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu.

Festival malih plesnih formi se provodi od 2010. godine, a cilj Festivala je promicanje plesne kulture među djecom i mladima, upoznavanje s prvenstveno suvremenom plesnom umjetnošću, međusobno druženje sudionika, poticanje na toleranciju i prihvaćanje različitosti te poticanje na sustavno bavljenje plesnom kulturom i plesom kao umjetničkim izrazom.

 

Koreografiju Nostalgija kojom su se učenice predstave na Festivalu osmislila je učiteljica plesa Andreja Široki, a rad je nastao istraživačkim procesom na temu istraživanja prostornih akcija, inspiriran glazbom As time goes by skladatelja i učitelja glazbe Harisa Brkovića.

Učenice su izrazito izražajno, kreativno, maštovito i profinjenim pokretima izvele koreografiju te pokazale izuzetan napredak i kreativnost, ostvarivši osebujan umjetnički dojam svojim nastupom.

Ponosni smo na predstavljanje plesnog odjela Umjetničke škole Poreč u Zagrebu te ovim putem želimo pohvaliti i čestitati našim učenicama završnog 4. razreda plesnog odjela Julii Arman, Dori Milohanić, Tisi Faflja, Tipi Pisačići i učiteljici Andreji Široki na izuzetnom nastupu, a učitelju Harisu Brkoviću na originalnoj glazbi.

Podijeli ovu objavu: