Harmonikaši osvojili prve nagrade na 15. međunarodnom festivalu

15. međunarodni festival Dani harmonike u Bijeljini i Ugljeviku (BIH) održavao se od 27. do 30. travnja 2023. godine

15. međunarodni festival Dani harmonike u Bijeljini i Ugljeviku (BIH) održavao se od 27. do 30. travnja 2023. godine. Natjecanju su pristupili natjecatelji i predstavnici od ukupno 20 zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Srbija, Italija, Moldavija, Švedska, Izrael, Kina, Ukrajina, Rusija i druge. U vrlo jakoj konkurenciji porečki su harmonikaši ponovo zasjali i potvrdili nedavno vrhunske rezultate iz Belgije.

Lucia Janko, učenica 4.razreda Umjetničke škole u 3. kategoriji solista osvojila je 1. nagradu sa 94,10/100 bodova. Kvintet harmonika Poreč u sastavu učenika: Lucia Janko, Leona Janko, David Pršurić, Erik Petrović i Arian Matić u kategoriji komornih sastava svojim nastupom također je osvojio 1. nagradu sa 95,50/100 bodova. Učenike je za natjecanje pripremila učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski.

Na natjecanju je ocjenjivao devetnaesteročlani stručni žiri raspodijeljen po kategorijama, kojeg su činili  renomirani glazbenici i pedagozi a među njima je kao članica stručnog žirija pozvana i naša učiteljica Ana Šterpin Zagoranski.

Važno je napomenuti da su se učenici prije tjedan dana vratili iz Belgije i neposredno pred putovanje u Ugljevik predstavili se nastupivši na svečanoj sjednici povodom obilježavanja svečanosti Dana Grada Poreča-Parenzo – Dan oslobođenja Grada Poreča te na svečanosti povodom Dana Općine Kaštelir-Labinci – Dan oslobođenja Općine Kaštelir-Labinci. Učenici su iznimno aktivni tijekom ove školske godine na nastupima, svečanostima i natjecanjima, a posebno u posljednjih nekoliko tjedana.

Velika zahvala dragim roditelja jer ovakvi uspjesi mogući su jedino uz neizmjernu podršku svih roditelja. Posebno zahvaljujemo na podršci i razumijevanju učitelja i ravnatelja osnovnih škola koje naši učenici pohađaju. Nadamo su i ubuduće ovako uspješnoj i lijepoj suradnji za dobrobit naše djece i za njihov najbolji mogući razvoj i napredak. Velika je zadaća svih nas prepoznati, njegovati i razvijati svako darovito dijete. Lucia Janko, Leona Janko, David Pršurić, Erik Petrović i Arian Matić daroviti su, ali i izuzetno vrijedni učenici, odlikaši i u osnovnoj školi, izvrsni plesači i sportaši svestranih interesa i uspješni na raznim područjima u općoj osnovnoj školi. Pozitivan primjer i motivacija kako djeci tako i nama odraslima i naš najveći ponos!

Od srca čestitke i velike pohvale za učenike: Luciu Janko, Leonu Janko, Davida Pršurića, Erika Petrovića i Ariana Matića te za njihovu učiteljicu savjetnicu Anu Šterpin Zagoranski! Bravo i najljepše je pratiti napredak te pohvaliti marljivost i trud koji proizlazi iz ljubavi prema glazbi i velikog i predanog rada!

Podijeli ovu objavu: