Osvrt na koncert gitariste Natana Zlodre

Koncert u Umjetničkoj školi Poreč održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske

Recital Natana Zlodre održan je 5. svibnja u Koncertnoj dvorani Umjetničke Škole u Poreču kao završni koncert 18. Dana gitare.

Repertoar s naglaskom na talijanske i španjolske kompozitore, kojeg su Natanu pomogli oblikovali vodeći hrvatski i inozemni glazbeni pedagozi, privukao je publiku raznih uzrasta od učenika, učitelja, roditelja, prijatelja do ljubitelja gitare koji u Poreču redovito posjećuju koncerte klasične glazbe.

U kombinaciji Tarrege i Paganinija na samom početku koncerta Zlodre postiže mekani ton piana, koji inspiraciju vuče iz Paganinijeve izjave: „Sviram violinu za ljude, a gitaru za dušu“, a virtuoznost i senzibilnost Zlodre je potvrdio dramaturški nijansiranom izvedbom njegove Velike sonate, MS 3, čija je Romanca emitirala dubokom osjećajnošću.

Dva djela hrvatskih kompozitora Š.Č. Botice i Natanovog profesora Gorana Listeša, prezentirala su veliku paletu boja instrumenta. Tri Preludija i Rosita Polka kompozitora Francisca Tarrege dovela su do kulminacije i bezkompromisne izvedbe dva djela u originalu pisana za glasovir; Granada iz Španjolskih pjesama i Sevilla  iz Španjolske suite Isaaca Albéniza, koja su uzburkala strasti publike.

Ovacije porečke publike još su jednom potvrdile da je Natan Zlodre vrhunski hrvatski mladi gitarist koji je prepoznat kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Zahvaljujemo mladom gitaristu Natanu Zlodre koji je počastio porečku publiku fenomenalnim koncertom, glazbenim doživljajem za pamćenje.

Posebno zahvaljujemo na pokroviteljstvu i podršci Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Gradu Poreču-Parenzo koji prepoznaju rad i uspjehe Umjetničke škole Poreč i važnost organizacije koncerata u Poreču kako bismo što više razvili i kvalitetom privukli publiku na kulturna događanja.

Podijeli ovu objavu: