Uspjeh zbora Umjetničke škole Poreč na brojnim nastupima i svečanostima

Zbor UŠP pod voditeljstvom učiteljice Marijane Gulić ove je godine proširio zborski repertoar

Zbor Umjetničke škole Poreč pod voditeljstvom učiteljice Marijane Gulić ove je godine osnovao skupinu koja se dodatnim trudom i radom angažirala na proširenju zborskog repertoara i tehnici pjevanja. Radom na boji tona, pravilnom disanju, harmonizaciji i ujednačenosti cjelokupnog zbora homogenom zvukovnom bojom, ostvaren je repertoar koji je predstavljen na samostalnom božićnom koncertu 16. prosinca 2022. u crkvi Gospe od Anđela na Narodnom trgu u Poreču.

Rad zbora je ubrzo prepoznat te se nakon toga zbor prezentirao sa hrvatskom himnom Lijepa naša, te istarskom himnom Krasna zemljo, Istro mila te je uslijedilo nekoliko značajnih nastupa i svečanosti u nastavku.

U suradnji sa Srednjom školom Mate Balote Poreč, zbor Umjetničke škole Poreč 8. veljače 2023., u ispunjenom kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč, otvorio je proslavu 140. obljetnice Srednje škole Mate Balote Poreč.

28. ožujka 2023. izvedbom himni također je otvorio svečano domaćinstvo županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika u školi Mate Balote Poreč.

24. travnja 2023., zbor je izvedbom himni otvorio 64. državno natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola u hotelu Delfin u Poreču.

Izrazito smo ponosni na zbor Umjetničke škole koji je 28. travnja izvedbom himni Lijepa naša i Krasna zemljo, otvorio svečanu sjednicu Grada Poreča.

Ravnatelj Srednje škole Poreč objavio je na stranicama škole: Iznimno smo zahvalni profesorici i njezinim zborašima, koji nas redovito razvesele i oduševe svojim nastupima. Gradonačelnik grada Poreča-Parenzo istaknuo je na stranicama Grada Poreča-Parenzo: Veliko hvala i našim mladim glazbenicima iz Umjetničke škole Poreč koji su nam uljepšali današnju svečanost.

Uz sve navedene nastupe, zbor je redovito održavao koncerte u koncertnoj dvorani Umjetničke škole Poreč i u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Marljivo se pripremao bogatim i zanimljivim programom za 15. međunarodno natjecanje “Giovani Musicisti – Città di Treviso”, gdje je osvojio 1. nagradu. Velik trud, znanje i ljubav prema pjevanju učiteljice Marijane Gulić ogleda se u radu zbora i marljivosti učenika koji napreduju i sudjeluju u zborskom pjevanju čak i nakon završetka osnovne glazbene škole. Posebno nas je oduševila i suradnja zbora s gitarskim orkestrom kojeg vodi učitelj Hrvoje Hleb. Uz zbor, klavirsku pratnju svira učiteljica Karla Šain.

Ponosni smo na naše učenike i učenice zbora i na učiteljicu Marijanu Gulić. Želimo vam još puno uspjeha, kvalitetnih nastupa, zajedništva i da svoju ljubav prema glazbi i pjesmi prenosite svima koji vas slušaju.

Bravo i sve pohvale!

Podijeli ovu objavu: