Harmonikaški orkestar osvojio 1. mjesto i I. nagradu na državnom natjecanju

Veliki uspjeh harmonikaškog orkestara na 61. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi

Na 61. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u organizaciji  Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč osvojio je 1. mjesto i I. nagradu. Pod ravnanjem dirigentice, učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić orkestar je nastupio u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega te svojim nastupom oduševio sve prisutne. Natjecanje u disciplini orkestara odvijalo se u različitim kategorijama u nedjelju, 2. travnja 2023. godine, kada se natjecao i Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Poreč.

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga je 1965. godine utemeljio natjecanje učenika i studenata glazbenih i plesnih škola s ciljem otkrivanja, praćenja i usmjerivanja mladih nadarenih glazbenika i plesača u daljnjem školovanju te do danas nagrađuje najbolje učenike i studente glazbe i plesa. Natjecatelje je ocjenjivao Ocjenjivački sud u sastavu renomiranih pedagoga, dirigenata i glazbenika: Nenad Merle (predsjednik), Marjan Krajna, Matija Fortuna, Mario Komazin i Darijan Ivezić. 

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici harmonike koji su zajedno svirali u Harmonikaškom orkestru: Martina Bošnjak, Diego Damijan, Adrian Deković, Ajdin Džafić, Ivano Ivetić, Emili Jurcan, Leo Jurković, Eva Korlević, Impreza Legović, Ellen Leporiz, Armin Mešić i Laura Velenik.

Učenici su svojim uspješnim nastupom osvojili 1. mjesto i I. nagradu (98,52 bodova od mogućih 100).

Kao jedini predstavnici harmonikaških orkestara iz cijele Republike Hrvatske u osnovnim i srednjim glazbenim školama te akademijama na Državnom natjecanju na najvišoj razini predstavili su harmoniku i ostvarili izvanredan rezultat.

Harmonikaški orkestar se predstavio skladbama Muha i komarac I. Szaba, Plesom blaženih duhova Ch. W. Glucka i prvim stavkom Märchen – Sinfoniette R. Würthnera. Izborom programa i nadahnutom izvedbom na Državnom natjecanju, orkestar je predstavio mogućnosti klasične harmonike od modernih efekata i zvukova koje može proizvesti sve do klasičnog pristupa instrumentu i orkestraciji.

Čestitke i sve pohvale svim učenicima Harmonikaškog orkestra, učiteljici Anamariji Lovrečić i veliko hvala svim roditeljima na podršci i pomoći kao i učiteljima i ravnateljima osnovnih škola.

Ponosni smo na sve vas i veselimo se vašem nevjerojatnom uspjehu. Želimo vam još puno radosti i uspjeha u daljnjem zajedničkom muziciranju i druženju od srca,

Podijeli ovu objavu: