Izvanredan uspjeh učenika harmonike

Umjetničku školu Poreč na međunarodnom natjecanju na najbolji mogući način predstavili su Gabriel Žiković i Lucia Janko

Od 13. do 17 veljače 2023.  u Novom Marofu održava se Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “MLADI PADOVEC” 2023. u raznim disciplinama: klavir, flauta, harmonika, violina, gitara, tambure, klarinet, saksofon, truba, tuba, eufonij, rog i trombon.

14. veljače održalo se natjecanje u disciplini harmonike gdje Umjetničku školu Poreč na najbolji mogući način predstavili Gabriel Žiković i Lucia Janko, oboje u klasi prof. savjetnice Ane Šterpin Zagoranski. Oboje su svojim sjajnim nastupom osvojili 1. nagradu i 1. mjesto u svojim kategorijama.

Gabriel Žiković je u 1. kategoriji osvojio 1. nagradu i 1. mjesto sa 97/100 bodova dok je Lucia Janko u 2. kategoriji također osvojila 1. nagradu i 1. mjesto sa 95,67/100.  Kao pobjednici svoje kategorije, oboje je učenika nagrađeno simboličnim poklon bonom u Music shopu Bresseraj.

Ovim su nastupom još jednom Lucia i Gabriel sa njihovom mentoricom  Anom potvrdili sjajne uspjehe sa nedavno održanog 7. Međunarodnog natjecanja harmonikaša – Akkordeonfest u Grazu ( Austrija).

Bravo i čestitke Luciji i Gabrielu, učiteljici Ani, ponosnim roditeljima i učiteljima u OŠ Poreč i OŠ Finida te želimo još puno, puno uspjeha, radosti u muziciranju i zajedničkih koncerata!

Podijeli ovu objavu: