Izvrstan nastup Eve Palman i Antee Blažević na “28. Grand Prix” natjecanju

Lions klub Rijeka bio je domaćin Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži

Lions klub Rijeka bio je od 15. do 16. travnja 2023. organizator i domaćin Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži “28. Grand Prix”.

Regionalno natjecanje za natjecatelje održalo se u subotu, 15. travnja 2023. godine u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana, Uljarska 1, Rijeka sa početkom u 11 sati. Ocjenjivački sud činili su eminentni glazbeni umjetnici iz domovine i inozemstva. Natjecanje se održalo u jedinstvenoj kategoriji za sve instrumente i dob natjecatelja, u dvije grupe tijekom cijelog dana.

U prvoj grupi iz Umjetničke škole Poreč predstavile su se učenica 5. razreda flaute Eva Palman i učenica 6. razreda violine Antea Blažević uz pratnju korepetitorice Karle Šain. Učenicu Evu Palman pripremila je učiteljica savjetnica Samanta Stell, a Anteu Blažević pripremila je učiteljica Matea Beotić. Iako su se Eva i Antea istaknule izvrsnim nastupima u vrlo jakoj konkurenciji s učenicima srednje škole i studentima nisu uspjele ući u finale.

Učenice je podržao Lions Club Poreč i ovim putem se najljepše zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji i podršci mladim darovitim učenicima Umjentičke škole Poreč.

Učenice Eva Palman i Antea Blažević odličnim nastupom predstavile su se prekrasnim i atraktivnim programom te oduševile svojom glazbom prisutnu publiku. Trenutno se pripremaju za međunarodno natjecanje “Daleki akordi” te im želimo puno napretka i uspjeha u intenzivnim pripremama i na samom natjecanju. Izuzetno smo ponosni na napredak Eve i Antee, trud i ljubav prema glazbi i marljivost koju pokazuju u sviranju i javnim nastupima.

Čestitamo od srca na odličnom nastupu i hrabrosti te marljivosti i upornosti u sviranju i muziciranju uz najljepše želje i još puno uspjeha i radosti u glazbi i nastupima.

Podijeli ovu objavu: