Rita Gulić osvojila I. nagradu na natjecanju Sergei Rachmaninoff

Treće po redu Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff u Sarajevu

Treće po redu Internacionalno Online Piano natjecanje Sergei Rachmaninoff organizirano je od 7. do 9. travnja 2023. godine. Natjecanje je bilo podijeljeno na dvije kategorije: klavir solo i klavir duo.  Organizator natjecanja je prof. Džan Dervisević.

Na natjecanju u kategoriji klavir solo sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola ili srodnih glazbenih institucija iz cijeloga svijeta podijeljenih u 9 kategorija.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Dr Milica Lawrence (Srbija), Lejla Alajbegović Šećerović (BiH), Irena Mijušković (Srbija) i Suzana Bevanda Sijarić (BiH).

Umjetničku školu Poreč predstavila je Rita Gulić, učenica 5. razreda  Umjetničke škole Poreč u klasi učiteljice Aleksandre Orbanić. Rita je svojim izvrsnim nastupom osvojila I. nagradu i rezultat 99 /100. Predstavila se poznatim i zahtjevnim programom J. S. Bach: Dvoglasna invencija br. 13 u a-molu i W. A. Mozart: Sonata u C-duru, KV 545, I.st.

Snimku nastupa s kojim je Rita osvojila nagradu možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://youtu.be/cxsTP1Ovhxk

Učenica Rita Gulić višestruko je nagrađivana i izuzetno marljiva učenica te je još jednom pokazala koliko se mnogo može napredovati i postići u sviranju instrumenta uz redovito i predano svakodnevno sviranje.

Čestitke od srca učenici Riti Gulić te veliko hvala i čestitke učiteljici Aleksandri Orbanić na iznimnom trudu i postignutim rezultatima! Čestitke i veliko hvala divnim roditeljima te  ravnateljici i učiteljicama/ima Osnovne škole Poreč u kojoj je Rita također izvrsna i odlična učenica.

Izuzetno smo ponosni na Ritin uspjeh i želimo da ovaj sjajan nastup i osvojena I. nagrada bude  veliki poticaj i motivacija za daljnji rad i napredak dragoj Riti i svima nama!

Podijeli ovu objavu: