Klaviristi osvojili nagrade na Međunarodnom natjecanju “Una Corda”

Učenice Rene Viljanac i Kloe Žiković osvojile zlatna priznanja na natjecanju ua mlade klaviriste

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi Milan Brozović, Kastav bio je organizator i domaćin 4. Međunarodnog natjecanja za mlade klaviriste “Una Corda”. Na natjecanju su nastupili učenici osnovnih glazbenih škola podijeljenih u 7 kategorija, ukupno 113 natjecatelja iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Njihove izvedbe procjenjivao je ocjenjivački sud koji čine renomirani glazbenici i profesori klavira: Ana Dražul, Ivana Godec-Vinceković i Mia Elezović.

Umjetničku školu Poreč predstavile su 2 učenice:

  • učenica 2. razreda klavira Rene Viljanac, u klasi učiteljice Ivane Katunar osvojila je zlatno priznanje
  • učenica 2. razreda klavira Kloe Žiković, u klasi učiteljice  Karle Šain osvojila je zlatno priznanje

Izvrsnim i nadahnutim nastupima u kategoriji od 33 učenika, učenice su dobile pohvale ocjenjivačkog suda te su na ovaj način motivirane da se i dalje trude i napreduju. Kloe je ovo bilo prvo natjecanje na kojem je već osvojila visoke bodove, a Rene je višestruko nagrađivana učenica. Izuzetno su marljive i tijekom ove školske godine su sudjelovale na puno školskih koncerata.  Ponosni smo na uspjeh naših učenika i od srca ih želimo pohvaliti.

Ovaj izuzetan uspjeh i osvojene nagrade veliko su priznanje učenicama Kloe i Rene, i učiteljicama Karli Šain i Ivani Katunar, kao i dragim roditeljima koji spremno i predano surađuju, pomažu i podržavaju. Prepoznati i nagrađeni izniman trud i postignuti rezultati veliki su poticaj i motivacija za daljnji napredak.

 

Bravo, i puno uspjeha u daljnjem radu!

Podijeli ovu objavu: