Gostovanje škole Conservatorio de Música de Cartagena

Suradnja Umjetničke škole Poreč s prijateljskom školom iz Španjolske u sklopu Erasmus projekta "European patrimony across choral music"

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će od 6. do 8. svibnja 2024. godine u našem gradu i našoj školi boraviti učenici i učitelji iz prijateljskog španjolskog grada Cartagene. Rezultat je to višemjesečne suradnje u okviru Erasmus+ projekta „European patrimony across choral music” kojeg je pokrenula Muzička akademija iz Španjolske, a naši učenici i učiteljice zbora mlađeg i starijeg uzrasta se vrlo rado odazvali pozivu na suradnju. Kolege učitelji iz Španjolske već su u veljači bili naši gosti, dogovorena je suradnja i zajedničke pripreme za susret koji će se realizirati sljedećega tjedna.

Tako će u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. gosti iz Španjolske, između ostalih aktivnosti,  prisustvovati probi harmonikaškog orkestra u Umjetničkoj školi Poreč. U utorak, 7. svibnja 2024. nakon prijema u Gradskoj vijećnici krenut će u obilazak Poreča i Centra za posjetitelje „La Mula de Parenzo“. Zatim će posjetiti Zelenu lagunu, a nakon ručka i Jamu Baredine. U večernjim satima će održati zajedničku probu s učenicima zbora mlađeg i starijeg uzrasta Umjetničke škole Poreč u Koncertnoj dvorani škole (Kandlerova 2). U srijedu, 8. svibnja 2024. godine gosti će prvo posjetiti Dino park u Funtani, a u poslijepodnevnim satima planirana je zajednička proba zborova Umjetničke škole Poreč i gostiju. Nakon toga slijedi svečani koncert zborova u Kazališnoj dvorani POUP-a. Na koncertu će nastupiti i vrhunski solisti, učenici klavira koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili najviše nagrade Nikolaj Zupe, Rita Gulić, Rene Viljanac i Kloe Žiković. Ulaz na koncert je slobodan i sve vas srdačno pozivamo da uživate u bogatom programu koji smo vam pripremili.

Ciljevi ovog Erasmus+ projekta su mnogobrojni, no izdvojimo neke: promicati razumijevanje i poznavanje različitih europskih društava i kultura, posebno njihove glazbene baštine (Španjolske i Hrvatske); promicati međunarodnu mobilnost učenika i nastavnika u potrazi za novim obrazovnim okruženjima, učenjem i profesionalnim razvojem te promicati međunarodnu suradnju u kulturnim i obrazovnim područjima, kroz demokratsko sudjelovanje, toleranciju i unaprjeđenje europskog identiteta.

Dođite i podržite mlade zboraše i klaviriste te uživajte u harmoniji hrvatskog i španjolskog prijateljstva kroz glazbu!

Dobrodošli!

Veselimo se Vašem dolasku!

Podijeli ovu objavu: