Online natjecanje Accordion Fest 2021. Varaždin

Učenici Umjetničke škole Poreč osvojili prvu i drugu nagradu na natjecanju harmonikaša

Ovogodišnje natjecanje Accordion Fest 2021. Varaždin u organizaciji Glazbene škole Varaždin održano se u online formatu. Učenici harmonike Umjetničke škole Poreč prvi put su sudjelovali na ovom natjecanju. Natjecanje je otvoreno za sve učenike osnovnih škola iz zemlje i inozemstva. Na natjecanju je sudjelovalo više od 70 učenika iz škola diljem Hrvatske.

Natjecanje se odvijalo po kategorijama u kojima su sudjelovali učenici osnovnih glazbenih škola i učenici koji imaju položene ispite prema osobnim potrebama u glazbenoj školi uz predočenje svjedodžbi. Ocjenjivački sud činili su renomirani glazbenici i pedagozi: Anamarija Nerad, Amadej Herzog i Ivana Cvetkovski. Ocjenjivali su sljedeće elemente: korektnost notnog teksta, razumijevanje glazbe, stil, tehniku vladanja instrumentom, raznovrsnost programa, težinu i umjetnički dojam.

Umjetničku školu Poreč predstavljalo je dvoje učenika:

  • David Pršurić, učenik 2. razreda harmonike, pod mentorstvom učitelja savjetnika Paola Peruška natjecao se u A kategoriji (1. i 2. razred osnovne glazbene škole) i osvojio I. nagradu.
  • Emili Jurcan, učenica 4. razreda harmonike, pod mentorstvom učiteljice mentorice Anamarije Lovrečić natjecala se u B kategoriji (3. i 4. razred osnovne glazbene škole) i osvojila 2. nagradu.

Učenici David i Emili ovom su prilikom prvi put sudjelovali na glazbenom natjecanju te je samim tim uspjeh još i veći. Ovi lijepi rezultati motivacija su za dalje, da se i dalje jako trude, napreduju i vježbaju svirati svoj najdraži instrument – harmoniku. Učenicima Davidu i Emili je to dragocjeno iskustvo i ponosni smo na njihove nastupe i marljivost u sviranju.

Veliko hvala i divnim roditeljima, učiteljima i ravnateljicama OŠ Finide i OŠ Poreč, na podršci i razumijevanju. Posebno smo zahvalni i želimo istaknuti velik trud učitelja Paola Peruška i učiteljice Anamarije Lovrečić koji dugi niz godina s učenicima osvajaju najviše nagrade na natjecanjima iz harmonike.

Čestitke od srca učenicima Davidu Pršuriću i Emili Jurcan te sjajnim učiteljima Paolu Perušku i Anamariji Lovrečić na iznimnom trudu i postignutim rezultatima!

Ravnateljica: Sanjica Sara Radetić, mag.mus.

Podijeli ovu objavu: