Porečki harmonikaši izvrsni na regionalnom natjecanju

Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici Lucia Janko i David Pršurić

U glazbenoj školi u Karlovcu, 5. ožujka 2022. godine održano je 60. regionalno hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini harmonika. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za disciplinu harmonike, činili su Franko Božac, Saša Bastalec, Dalibor Boljun, Tomislav Krvarić i učiteljica Umjetničke škole Poreč Ana Šterpin Zagoranski.

Na natjecanje u disciplini harmonike prijavilo se 24 učenika osnovnih i srednjih glazbenih škola od II. do VIII. Kategorije. Umjetničku školu Poreč predstavljali su učenici:

  • David Pršurić, učenik 3. razreda harmonike, pod vodstvom učitelja Paola Peruška;
  • Lucia Janko, učenica 3. razreda harmonike, pod vodstvom učiteljice Ane Šterpin Zagoranski.

Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U II. kategoriji svojim su uspješnim nastupom učenici osvojili:

  • David Pršurić1. nagrada i 1. mjesto
  • Lucia Janko1. nagrada

Uspjeh učenika i osvojene nagrade omogućuju im sudjelovanje u državnom natjecanju te ih očekuje još nekoliko tjedana intenzivnih priprema. Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate učenika Davida i Lucie, kao i njihovih učitelja Paola Peruška i Ane Šterpin Zagoranski. Naravno, ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i divne suradnje roditelja i učitelja i ravnatelja osnovnih škola. I zato od srca svima hvala i čestitke! Samo naprijed, ponosni smo i želimo vam puno uspjeha na državnom natjecanju!

Podijeli ovu objavu: