Učenice flaute osvojile nagrade na županijskom natjecanju

Umjetničku školu Poreč predstavljale su učenice Eva Palman i Ava Asia Kanceljak

U glazbenoj školi “Dr. fra Ivan Glibotić” u Imotskom održano je 60. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini puhači, od 7. do 9. ožujka 2022. godine. Potporu organizaciji HDGPP-a dala je Splitsko-dalmatinska županija i Grad Imotski. Odbor za provedbu natjecanja predstavljao je predsjednik Jure Šaban stanić uz članove Dijana Lidmila, Alma Mimica i Vanja Domazet. Ocjenjivački sud, izabran iz reda istaknutih pedagoga za discipline flaute, klarineta, saksofona, oboe i fagota, činili su predsjednica Renata Penezić, te članovi Marija Župić, Ivan Ledenko, Lovro Merčep i Matko Smolčić.

Na natjecanje u disciplini flaute prijavio se 41 učenik osnovnih i srednjih glazbenih škola od I. do VII. kategorije, iz gotovo svih glazbenih škola u regiji jug.

Umjetničku školu Poreč predstavljale su dvije učenice:

  • Eva Palman, učenica 4. razreda flaute u klasi prof. Samante Stell
  • Ava Asia Kanceljak, učenica 5. razreda flaute u klasi prof. Anamarije Škare Youens

Učenice je uz klavirsku pratnju podržala sjajna korepetitorica učiteljica Karla Šain i veliko joj hvala.

Ocjenjivački sud imao je zahtjevan zadatak ocijeniti učenike u svakoj pojedinačnoj disciplini u sedam kategorija. Ocjenjivanje natjecatelja temeljilo se na vrednovanju sljedećih elemenata: tehničke vještine, kvalitete zvuka, fraziranja, poštivanja stilskih obilježja i muzikalnosti, točnosti izvedbe i umjetničkog dojma cjelokupne izvedbe.

U II. kategoriji svojim su uspješnim nastupom natjecateljice osvojile:

  • Eva Palman – I. nagradu s 97,13 bodova
  • Ava Asia Kanceljak – II. nagradu s 87,75 bodova.

Eva Palman svojim je sjajnim nastupom postigla najbolji uspjeh, 1. nagradu i pravo nastupa na državnom nastupu gdje će se natjecati u finalu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dakle, predstoji joj još nekoliko tjedana intenzivnih priprema zajedno sa njezinom sjajnom učiteljicom savjetnicom Samantom Stell. Od srca želimo pohvaliti učenicu Evu jer uz sjajne glazbene rezultate, postiže i nagrade na školskim natjecanjima iz geografije, informatike i matematike.

Učenica Ava Asia Kanceljak također je višestruko nagrađivana učenica koja svake godine postiže uspjehe na glazbenim natjecanjima i nastupa na koncertima u organizaciji škole pod vodstvom svoje učiteljice Anamarije Škare Youens. Uspjeh svih učenica i učiteljica veliko su priznanje i poticaj za daljnji rad te smo izuzetno ponosni na sudjelovanje i postignute rezultate. Važno nam je napomenuti da ovakvi rezultati ne bi bili mogući da nema velike podrške i divne suradnje roditelja i učitelja i ravnatelja osnovnih škola (OŠ Joakima Rakovca Sveti Lovreč Pazenatički i OŠ Finida).

I zato od srca svima hvala i čestitke! Želimo vam puno uspjeha i dalje!

Podijeli ovu objavu: